Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Λιανεμπόριο / «Κοροϊδία τα 1.000 ευρώ δεν είμαστε επαίτες»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λιανεμπόριο / «Κοροϊδία τα 1.000 ευρώ δεν είμαστε επαίτες»

ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
photo Eurokinissi

«Μας κοροϊδεύουν, κοροϊδεύουν τη μικρή επιχειρηματικότητα» και «δεν είμαστε επαίτες» υποδέχθηκε ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης και της Κοζάνης που άκουσε με οργή τα «ψίχουλα» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ως αποζημίωση για το συνεχιζόμενο lockdown του λιανεμπορίου.

ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
photo Eurokinissi

Στην Πάτρα, όπως αναφέρουν μάλιστα ο Στέλιος Πέτρας κατά την επίσκεψή του την Κυριακή, κατά την οποία αποδοκιμάστηκε από εμπόρους και πολίτες, τους υποσχέθηκε ότι θα ανοίξουν με για μια εβδομάδα με click away καθώς και ότι θα υπάρξει έκτακτη οικονομική βοήθεια.

https://youtu.be/KqrFzJmZClY

 

https://youtu.be/HWdKGrNvzqw

Οι καταστηματάρχες που έσπευσαν να προμηθευτούν εμπόρευμα και ξαφνικά είδαν την κυβερνητική απόφαση για άνοιγμα του λιανεμπορίου να αλλάζει για την περιοχή τους, έβαλαν κηδειόχαρτα και μαύρες σημαίες στα μαγαζιά τους και σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας τα άνοιξαν χωρίς, όμως, να επιτρέπουν την είσοδο πελατών.

ΠΑΤΡΑ ΕΜΠΟΡΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
EUROKINISSI/ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ)
https://youtu.be/3BNaA0cIyiw

Στα κάγκελα έχουν βγει και οι έμποροι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης. Οι έμποροι στην Πολίχνη ετοιμάζουν κινητοποιήσεις απαιτώντας να αρθεί η απαγόρευση. Μεταξύ άλλων, κρέμασαν μαύρα πανιά σε σχοινιά που τοποθέτησαν κατά μήκος των πεζοδρομίων μπροστά από τα καταστήματά τους, ενώ ορισμένοι ανέβασαν ρολά και άναψαν φώτα στις βιτρίνες τους, χωρίς ωστόσο να εξυπηρετούν το καταναλωτικό κοινό.

Και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου, Κ. Βασιλειάδης, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα», εξέφρασε την οργή του για την απόφαση να εξαιρεθούν από το άνοιγμα του λιανεμπορίου, τα καταστήματα στη Θεσσαλονίκη ενώ αναφερόμενος στην αποζημίωση της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά «δεν είμαστε επαίτες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL