Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C20.2°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.9°C
0 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.5°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.1°C15.1°C
0 BF 51%
Κορωνοϊός / Εξάντλησαν τα όριά τους τα νοσοκομεία της Αττικής - Εφημερίες πολέμου 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Εξάντλησαν τα όριά τους τα νοσοκομεία της Αττικής - Εφημερίες πολέμου 

ΜΕΘ

Εικόνες απελπισίας στα νοσοκομεία της Αττικής, που έχουν λυγίσει κάτω από το βάρος του τρίτου κύματος της πανδημίας. Ξεπέρασαν τις 2.000 οι κατειλημμένες απλές κλίνες Covid στο Λεκανοπέδιο, ενώ οι ασθενείς στις ΜΕΘ μέχρι αργά χθες το βράδυ έφταναν τους 368 στην πρωτεύουσα.

Ασθενοφόρα παραταγμένα το ένα πίσω από το άλλο στη γενική εφημερία της Κυριακής στον «Ευαγγελισμό». Η φωτογραφία της αναισθησιολόγου Κωνσταντίνα Ρωμανά στο νοσοκομείο, που δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιέγραψε με αποκαλυπτικό τρόπο τι συμβαίνει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, αλλά και την απόγνωση στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

«Έγινε πόλεμος. Μάχη γίνεται καθημερινά, σε κάθε γενική εφημερία. Μάχη έγινε και χθες, η οποία δεν έχει τελειώσει ακόμα» τόνισε στο Open TV ο Γ. Μπουλμπασάκος, διευθυντής Πνευμονολογικής στον «Ευαγγελισμό». «Δυστυχώς, πλέον, οι εισαγωγές καταγράφουν καινούργια ρεκόρ. Έχουμε να δούμε τόσο κόσμο από την αρχή της πανδημίας και πραγματικά αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα» υπογράμμισε.

https://www.youtube.com/watch?v=AHCu5pXsXow

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην εφημερία της Κυριακής, στον «Ευαγγελισμό» έγιναν πάνω από 70 εισαγωγές ασθενών με Covid, αλλά και άλλες 110 εισαγωγές ασθενών με άλλες ασθένειες. Δέκα ασθενείς με Covid κρίθηκε απαραίτητο να μεταφερθούν στο Σισμανόγλειο.

«Είναι η εικόνα της πανδημίας, των πολλών κρουσμάτων, των πολλών βαριών ασθενών» τόνισε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή εικόνα με τα ασθενοφόρα στον «Ευαγγελισμό». Όπως επισήμανε, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο πιο δύσκολο σημείο. 

Και δυστυχώς, η κατάσταση στον «Ευαγγελισμό» δεν είναι η μοναδική

Για μια από τις δυσκολότερες εφημερίες στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» μίλησε σήμερα στον ΣΚΑΪ 100.3 η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Αθηνάς - Πειραιά, Ματίνα Παγώνη

«Βγήκαμε από μια εφημερία πολέμου, μπήκαν ράντζα, ενώ στη ΜΕΘ είναι κατειλημμένα όλα τα κρεβάτια», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όπως ανέφερε, υπήρχαν διασωληνωμένοι ακόμα και σε απλές κλίνες με παρακολούθηση από εντατικολόγους μέχρι να μεταφερθούν σε κλίνες ΜΕΘ Covid.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ, 12 άτομα ήταν να μεταφερθούν σε ΜΕΘ προσθέτοντας ότι είναι αδύνατον να μεταφερθούν όλοι. Τέλος, έκανε γνωστό ότι άλλη μια παθολογική κλινική στο «Γεννηματάς» θα μετατραπεί σε κλινική Covid με 65 κρεβάτια.

Κραυγή απόγνωσης και από την ΠΟΕΔΗΝ, που τονίζει ότι  «οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία έχουν γεμίσει και διασωληνωμένοι επί μέρες εκτός εντατικής καρτερούν τον θάνατο».

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζομένων στα νοσοκομεία, μέχρι αργά χθες το βράδυ πέρα από το «Γεννηματάς» δεκάδες ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε Τζάνειο, Νίκαια, ΕΛΠΙΣ, Παμμακάριστο, αλλά και Αλεξάνδρας. Η ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ακόμη ότι είναι γεμάτες οι ΜΕΘ σε «Σωτήρια» και ΚΑΤ, ενώ στο Σισμανόγλειο άνοιξε την αίθουσα ανάνηψης ως προσωρινή ΜΕΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL