Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.8°C26.6°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
24.2°C27.9°C
4 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.7°C25.9°C
4 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.7°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.4°C29.9°C
0 BF 19%
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Έχουμε τα λιγότερα και πιο ήπια μέσα καταστολής στην Ευρώπη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης / Έχουμε τα λιγότερα και πιο ήπια μέσα καταστολής στην Ευρώπη

Χρυσοχοΐδης
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Έχουμε τα λιγότερα και πιο τα πιο ήπια μέσα καταστολής στην Ευρώπη» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη Βουλή αποφεύγοντας τεχνηέντως να μιλήσει για τους αστυνομικούς οι οποίοι δέρνουν και απειλούν όποιον τολμάει να διαμαρτυρηθεί, ακόμη και αν δεν χρησιμοποιούν «λαστιχένιες σφαίρες, σπρέι, άλογα, χειροβομβίδες από καουτσούκ και αστυνομικούς σκύλους».

Ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση για την αστυνομική βία που κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, χαρακτήρισε «ελάχιστα τα γεγονότα αστυνομικής αυθαιρεσίας», παρά την αύξηση κατά 75% των καταγγελιών για αστυνομική αυθαιρεσία, προσθέτοντας μάλιστα ότι οι εν λόγω καταγγελίες προκαλούν κακό στη φήμη της χώρας ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

«Ας πάψουμε για μικρούς λόγους να βάζουμε μεγάλες τρικλοποδιές μόνοι μας στη φήμη της χώρας μας, όταν μάλιστα πλησιάζει το καλοκαίρι και η τουριστική περίοδος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Σε σχέση με όσα έγιναν στη Νέα Σμύρνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι «η άσκοπη βία που ασκήθηκε μετά, ό,τι κι αν προηγήθηκε, είναι προφανές ότι είναι απολύτως καταδικαστέα. Δεν είναι ανεκτή. Ζητήσαμε συγγνώμη διά στόματος του πρωθυπουργού, ζητώ κι εγώ συγγνώμη από όποιον έχει υποστεί οποιαδήποτε αυθαιρεσία» και παραδέχθηκε σε σχέση με την αστυνομική αυθαιρεσία ότι «δεν λέω ότι είναι το μοναδικό».

«Λέτε ότι είναι προκλητική η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. κι ότι προσπαθεί να κάνει το άσπρο, μαύρο. Συγγνώμη, αλλά η αστυνομία λέει γεγονότα», δήλωσε ο Μ. Χρυσοχοΐδης ξεχνώντας τις ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ σχετικά με τη διάλυση της συγκέντρωσης έξω από τον Άρειο Πάγο την ημέρα της καταδίκης της Χρυσής Αυγής όταν στην ανακοίνωση έκανε λόγο για βόμβες μολότοφ και επίθεση ατόμων προς τους αστυνομικούς.

Τέλος, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σε 50 ημέρες έγιναν 632 διαδηλώσεις οι μισές για τον Κουφοντίνα, πανελλαδικά, μέσα στην έξαρση της πανδημίας. Κάποιοι τις αγκάλιασαν, τις ονόμασαν κίνημα και λαϊκούς αγώνες. Αυτό είναι πολιτική ανευθυνότητα, κι είναι και ιερόσυλο να μπερδεύεις κίνημα και λαϊκούς αγώνες με το μίσος ενός λούμπεν αριστερού τραμπισμού που σηκώνει κεφάλι και ενθαρρύνεται από κάποιους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL