Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C20.3°C
3 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C20.4°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.4°C19.6°C
1 BF 42%
Συνήγορος του Πολίτη / 75% έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για αστυνομική βία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνήγορος του Πολίτη / 75% έχουν αυξηθεί οι καταγγελίες για αστυνομική βία

ΜΑΤ

Οι καταγγελίες που έχει δεχθεί ο συνήγορος του Πολίτη για περιστατικά αστυνομικής βίας έχουν αυξηθεί κατά 75% και οι καταγγελίες που τελικά εντάσσονται σε διερεύνηση από τον Συνήγορο κατά 25%, ο Συνήγορος του Πολίτη  Ανδρέας Ποττάκης με αφορμή την επόμενη ετήσια έκθεση του Οργανισμού αλλά και στη σκιά του άγριου ξυλοδαρμού πολιτών στη Νέα Σμύρνη.

«Εμείς ελέγχουμε καταγγελίες για βασανιστήρια, προσβολές κατά σωματικής υγείας, άσκηση βίας υπέρμετρη άσκηση βίας, αυθαίρετες συμπεριφορές με διαφαινόμενο ρατσιστικό κίνητρο, σε κάποιες επιβάλλονται ποινές και άλλες μπαίνουν στο αρχείο» είπε ο Ανδρέας Ποτάκης στο ΣΚΑΙ 100,3 .

«Όχι στη συχνότητα που κανείς θα περίμενε αλλά επιβάλλονται ποινές από την διερεύνηση των ΕΔΕ, υπογράμμισε ο ίδιος. Υπάρχουν πρόβλήματα στον τρόπο που διεξάγονρται αλλά και βελτιώσεις» πρόσθεσε.

Ο Ανδρέα Ποττάκης δήλωσε ότι η αύξηση των ερευνών από τον Συνήγορο σημαίνει και αύξηση των περιστατικών. Εξήγησε ότι ρόλος του Συνηγόρου είναι να διασφαλίζει ότι εκεί που πρέπει να επιβάλλονται ποινές θα επιβάλλονται.

Τόνισε ότι με βάση το νομό που ισχύει από πέρυσι έχει αναβαθμιστεί ο ρόλος του Συνηγόρου του Πολίτη και πρόσθεσε ότι σε περιπτώσεις που υπάρχει απόκλισή στο πόρισμα του Συνηγόρου με αυτό των αρμόδιων οργάνων της Αστυνομίας, η υπόθεση διαβιβάζεται απευθείας στον υπουργό.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL