Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.2°C22.6°C
1 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
18.8°C23.5°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.0°C19.4°C
1 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.3°C22.5°C
4 BF 42%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C21.8°C
0 BF 63%
Κορωνοϊός / Κυνική ομολογία Φωστηρόπουλου για εμβολιασμό εκτός σειράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Κυνική ομολογία Φωστηρόπουλου για εμβολιασμό εκτός σειράς

ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα γεννάται από τη στιγμή που ο εκλεκτός της Ν.Δ. δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος, μόλις 53 χρόνων, παραδέχεται δημόσια ότι εμβολιάστηκε εκτός σειράς την ημέρα που η κακοκαιρία «Μήδεια» είχε χτυπήσει την Αττική. Η παραδοχή του αυτή, μετά το δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων τόσο στις αντιπολιτευόμενες δημοτικές παρατάξεις όσο και στους εργαζόμενους του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Γ. Φωστηρόπουλος παραδέχεται με επιστολή του στην ΑΥΓΗ ότι, ενώ υπήρχε χρονικό περιθώριο από τις 8 μ.μ. της 16ης Φεβρουαρίου έως τις 9.31 το πρωί της επόμενης ημέρας, ο ίδιος επέλεξε να κάνει το εμβόλιο, παρά να εμβολιαστεί κάποιος συμπολίτης του που ανήκει στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία. «Σ’ αυτό το χρονικό σημείο τα στελέχη του εμβολιαστικού κέντρου Καλλιθέας με κάλεσαν να κάνω κυριολεκτικά το τελευταίο εμβόλιο της ημέρας και, με γνώμονα την προσπάθεια να μην πάει καμία δόση χαμένη, το αποδέχτηκα» ομολογεί ο Γ. Φωστηρόπουλος προσθέτοντας: «Φυσικά, ανάμεσα στους εκτάκτως εμβολιαζόμενους υπήρχαν και άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τους όμορους δήμους, αυτό όμως προφανώς συνέβη λόγω του ότι τη δύσκολη εκείνη ημέρα, που η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών απέφευγε τις μετακινήσεις, ήταν σαφώς πιο άμεσα διαθέσιμοι οι άνθρωποι που ήταν στο πεδίο αντιμετώπισης της κακοκαιρίας, δηλαδή τα στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των ΟΤΑ».  Όμως πληροφορούμαστε ότι εκείνη την ημέρα δεν διενεργήθηκε εμβολιασμός εργαζόμενων στις υπηρεσίες πρώτης γραμμής του Δήμου Παλαιού Φαλήρου...

Εξηγήσεις ζητάει από τη δημοτική Αρχή Φωστηρόπουλου η παράταξη «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση» υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί αδιαπραγμάτευτο ζήτημα αρχής οι αιρετοί άρχοντες και τα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε κάθε στιγμή και ανεξαρτήτως συνθηκών, να αίρονται στο ύψος των περιστάσεων, να μην αποδέχονται για κανέναν λόγο οποιαδήποτε, έστω και συγκυριακή, προνομιακή μεταχείριση και να επιδεικνύουν διαρκώς και εμπράκτως την οφειλόμενη κοινωνική αλληλεγγύη προς τις ευάλωτες ομάδες».

Το θέμα έφτασε στη Βουλή, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να καταγγέλλει τις πρακτικές εκτός σειράς εμβολιασμών τόσο από τους τρεις γαλάζιους αντιδημάρχους του Δήμου Καλλιθέας, ο ένας εκ των οποίων είναι και μέλος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, αλλά και του επίσης γαλάζιου δημάρχου Παλαιού Φαλήρου.

«Η λίστα της ντροπής μεγαλώνει!» τονίζουν με κοινή δήλωσή τους εκ μέρους του Τομέα Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ οι Κ. Ζαχαριάδης και Μ. Χατζηγιαννάκης. «Αυτή είναι η απάντησή τους στους ανθρώπους κάτω των 60 ετών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες λόγω κάποιου υποκείμενου νοσήματος και περιμένουν, όταν κάποια στιγμή ο κυβερνητικός σχεδιασμός δεήσει, να εμβολιαστούν. Σ’ αυτούς που έχουν κάνει κάποια μεταμόσχευση, που έχουν βαριές καρδιοπάθειες ή πνευμονοπάθειες, στους καρκινοπαθείς, τους νεφροπαθείς, τους διαβητικούς, τους ανοσοκατεσταλμένους, σε όσους έχουν ηπατική ανεπάρκεια».

«Τα γαλάζια στελέχη κάνουν εκτός σειράς το εμβόλιο γιατί θεωρούν το κράτος δικό τους λάφυρο» καταγγέλλουν οι Κ. Ζαχαριάδης και Μ. Χατζηγιαννάκης. «Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη» στηλιτεύουν, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα ότι αυτά συμβαίνουν «στη χώρα που δεν έχει βρεθεί και αναζητείται επειγόντως εμβόλιο κατά της κοινωνικής αναισθησίας, της αμετροέπειας και της πολιτικής γαϊδουριάς».

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να βρει άμεσα τον τρόπο και να βάλει έναν φραγμό στα ‘γαλάζια παλιόπαιδα, τα’ ατίθασα’ που εμβολιάζονται συστηματικά παραβιάζοντας τη σειρά. Εκτός εάν αυτή είναι η κεντρική - τεθλασμένη γραμμή» καταλήγουν στη δήλωσή τους οι Κ. Ζαχαριάδης και Μ. Χατζηγιαννάκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL