Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.4°C16.3°C
1 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.7°C
1 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
13.8°C15.4°C
2 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C18.0°C
2 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.9°C13.5°C
0 BF 87%
Κορωνοϊός / Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία της Αττικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία της Αττικής

Βασίλης Κίκιλιας και Νίκος Χαρδαλιάς
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε πανικό βρίσκεται η κυβέρνηση μετά την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, διαπιστώνει ότι τα νοσοκομεία της Αττικής, τα οποίο όλους αυτούς μήνες δεν ενίσχυσε, βρίσκονται στο όριό τους.

Έτσι, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανακοίνωσε πως η Αττική από το «βαθύ κόκκινο» περνά στο επίπεδο εφαρμογής σχεδίου έκτακτης ανάγκης καταγράφοντας αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας έως σήμερα.

Με τους ρυθμούς νέων εισαγωγών «το σύστημα Υγείας ξεπερνά τα όρια του» και «πιέζεται αφόρητα στη Αττική εδώ και 19 μέρες» ανέφερε ο υπουργός περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί.

Όπως είπε, σήμερα έχουμε αρνητικό ρεκόρ 2.702 κρουσμάτων στην χώρα μας για το 2021, εκ των οποίων στην Αττική τα 1.270. Στις ΜΕΘ έχουμε 431 διασωληνωμένους συμπολίτες μας και σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονται στην Αττική 1.528 συμπολίτες μας.

Όσον αφορά τα νοσοκομεία, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε «αναδιάταξη» δυνάμεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που θα είναι η εξής:

  • Το Στρατιωτικό Νοσοκομείο ΝΙΜΤΣ παραχωρεί στο δημόσιο 120 κλίνες και μετατρέπεται σε Non Covid νοσοκομείο, υπό την επιστημονική και διοικητική διαχείριση της 1ης ΥΠΕ. Θα ενσωματώσει παθολογικές κλινικές από τα νοσοκομεία: Ευαγγελισμός, Γεννηματάς, Κοργιαλένειο-Μπενάκειο και Ιπποκράτειο. Τα παραπάνω νοσοκομεία θα μετατρέψουν τις ανάλογες παθολογικές κλινικές τους σε κλινικές  περιστατικών Covid. Για το σκοπό αυτό, θα συνεπικουρήσουν το υπάρχον ιατρικό προσωπικό, ιδιώτες ιατροί και ήδη λίστα με 16 παθολόγους/πνευμονολόγους από ιδιωτικές κλινικές, είναι στη διάθεση του Υπουργείου Υγείας.
  • Το ιδιωτικό θεραπευτήριο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ , παραχωρείται εθελουσίως για πλήρη χρήση, ως υποστηρικτικό νοσοκομείο Non Covid περιστατικών. Η λειτουργία του ως ιδιωτικού θεραπευτηρίου αναστέλλεται, με εξαίρεση τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, την Ογκολογική Κλινική και τα τακτικά ραντεβού στα Εξωτερικά Ιατρεία. Οι νοσηλευόμενοι ασθενείς στο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ θα παραμείνουν μέχρι να λάβουν εξιτήριο. Ενσωματώνεται στο πρόγραμμα εφημεριών του ΕΣΥ, αντικαθιστώντας το νοσοκομείο Σισμανόγλειο.
  • Το νοσοκομείο Σισμανόγλειο μετατρέπεται σε νοσοκομείο αντιμετώπισης Covid περιστατικών με δυναμικότητα 301 κλινών.Σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας, τα χειρουργεία και οι αίθουσες ανάνηψης του Σισμανογλείου μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ Covid.
  • Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο εφ' εξής θα εφημερεύει καθημερινά για όλα τα επείγοντα καρδιοχειρουργικά περιστατικά Αττικής και Νότιας Ελλάδας.
  • Τα δύο νοσοκομεία του Δυτικού και Νότιου Τομέα της Αττικής, Θριάσιο και Ασκληπιείο, τις ημέρες εφημερίας τους, θα υποστηρίζονται από ιδιωτικά θεραπευτήρια στον παθολογικό τομέα για τα non Covid περιστατικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL