Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
Κορωνοϊός / «Έμφραγμα» στα νοσοκομεία της Αττικής – Εξαντλούνται οι εφεδρείες σε ΜΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / «Έμφραγμα» στα νοσοκομεία της Αττικής – Εξαντλούνται οι εφεδρείες σε ΜΕΘ

ΜΕΘ

Το τρίτο κύμα της πανδημίας, όπως οι επιστήμονες προειδοποιούσαν και η κυβέρνηση έκανε ότι δεν καταλαβαίνει, αποδεικνύεται πιο σφοδρό από τα προηγούμενα, με τα νοσοκομεία της Αττικής και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να βρίσκεται στα όριά τους.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι η έκρηξη των κρουσμάτων έχει εξαντλήσει τις τελευταίες εφεδρείες σε ΜΕΘ στην Αττική με τις εισαγωγές λόγω των πολλών εστιών υπερμετάδοσης να συνεχίζονται με αυξητικό ρυθμό.

Είναι χαρακτηριστικό  ότι στο Αττικόν το βράδυ εισήχθησαν 51 περιστατικά με κορωνοϊό, εκ των οποίων 37 θετικά και  14 ύποπτα. 

Οι τέσσερις κλινικές είναι γεμάτες ενώ ασθενείς με κορωνοϊό εισήχθησαν και στην παθολογική κλινική μαζί με ογκολογικά και αιματολογικά περιστατικά όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Στα νοσοκομεία της Αττικής νοσηλεύονται σε απλές κλίνες κορωνοϊού 1190 ασθενείς ενώ στις ΜΕΘ 272 εκ των οποίων οι 250 είναι διασωληνωμένοι.

Η κυβέρνηση που επέλεξε να αντιμετωπίσει και το τρίτο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας με μπαλώματα μετατρέποντας σχεδόν όλες τις απλές κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό και «εξορίζοντας» από τις ΜΕΘ ασθενείς που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση από άλλες παθήσεις, ανακυκλώνει το αδιέξοδο προκαλώντας έκρηξη οργής στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία που βρίσκονται εδώ και ένα χρόνο κάτω από τεράστια πίεση βρισκόμενοι στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι όσες νέες ΜΕΘ κι αν αναπτύσσονται με τη μεταφορά των μη covid ασθενών σε άλλες κλίνες, γεμίζουν αυθημερόν.

Αν και τις προηγούμενες ημέρες δόθηκαν 14 νέες κλίνες ΜΕΘ στον «Ερυθρό Σταυρό», 9 στο «Αγία Όλγα», 14 στο ΚΑΤ και 5 στο Γενικό Κρατικό «Γ.Γεννηματάς», όλες είναι πλέον, σχεδόν, γεμάτες.

Και όλα αυτά ενώ ήδη έχουν διακοπεί οι μεταφορές ασθενών με κορωνοϊό από περιοχές εκτός Αττικής. Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την κορύφωσή του να αναμένεται τις επόμενες δυο εβδομάδες.

Ο ορατός, πλέον, κίνδυνος είναι να αναγκαστούν οι γιατροί να νοσηλεύσουν ασθενείς με απλούς αναπνευστήρες εκτός ΜΕΘ με ότι αυτό συνεπάγεται για την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση της νόσου.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL