Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
Κορωνοϊός / Lockdown - μπαμπούσκα, έρχεται και νέα παράταση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Lockdown - μπαμπούσκα, έρχεται και νέα παράταση

Ναυπλιο lockdown
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Το ενδεχόμενο να ακολουθήσει και άλλο lockdown δεν απέκλεισαν οι επιστήμονες λέγοντας πως θα χρειαστεί παράταση του lockdown τουλάχιστον δύο εβδομάδων, έτσι ώστε να μειωθούν τα κρούσματα και να αποσυμφοριστούν τα νοσοκομεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα» είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η ίδια, πρόσθεσε «το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση, ιδίως στην Αττική». Παραμένουν ως τη Δευτέρα τα αυστηρά μέτρα lockdown για τις «βαθυκόκκινες» περιοχές, αλλά και τα μέτρα περιορισμού για τις «κόκκινες» περιοχές.

Γώγος: Μπορεί να χρειαστεί παράταση 1 βδομάδα το lockdown

Από την πλευρά του ο καθηγητής Παθολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ τόνισε πως μπορεί να  χρειαστεί παράταση μίας βδομάδας στο lockdown. Ο ίδιος σημείωσε ότι υπάρχει θέμα με την τήρηση των μέτρων και έκανε έκκληση για την σωστή εφαρμογή τους. Ωστόσο, φάνηκε αισιόδοξος για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων από τις 15 Μαρτίου και μετά.

Ο καθηγητής τόνισε ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση και παράλληλα έχουμε και την επιβάρυνση του Συστήματος Υγείας. «Ο χειρότερος δυνατός συνδυασμός αυτή την στιγμή στην Αττική», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι αυτή η περίοδος είναι βαθιά κόκκινη περίοδος και ότι είναι κρίσιμο αυτό το 15νθήμερο.

Γιώργος Παυλάκης: Σκληρό lockdown με αύξηση της τηλεργασίας

Ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης μιλώντας στο Mega έκανε λόγο για την ανάγκη επιβολής ενός σκληρού και ολικού lockdown για δύο τουλάχιστον εβδομάδες, προκειμένου να αναχαιστιστεί η πανδημία.

Παράλληλα είπε πως χρειάζεται «πειθαρχία και υπομονή και ότι δεν πρέπει να κατηγορούμε τα μέτρα που έχουν επιβληθεί».

Ο γιατρός τόνισε ότι θα πρέπει να μπούμε σε πιο σκληρό lockdown με κλειστό ότι μπορεί να είναι κλειστό και αύξηση της τηλεργασίας, ενώ ανέφερε πως η εστίαση δεν πρέπει να ανοίξει ούτε μέχρι το Πάσχα και θα είναι ο τελευταίος κλάδος που θα επαναλειτουργήσει.

Επίσης, σημείωσε πως ούτε τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν ακόμα γιατί ίσως προκληθεί μεγάλο «τσουνάμι» κρουσμάτων.

«Πρέπει να επαναληφθεί το περσινό μοντέλο και να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος» είπε ο κ. Παυλάκης.

Ζωή Ράπτη: lockdown μέχρι την Καθαρά Δευτέρα και βλέπουμε

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για παράταση του lockdown έως την Καθαρή Δευτέρα άφησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, λέγοντας ότι «αυτό πρέπει να μας στενοχωρεί, αλλά μας αφορά όλους, η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει τον αστυνόμο και το κράτος να βρίσκεται παντού, είναι θέμα συλλογικής και ατομικής ευθύνης».

Διευκρίνισε πάντως ότι «την Παρασκευή θα κριθεί η παράταση του lockdown». «Φαίνεται ότι κι ο κόσμος έχει κουραστεί, είδαμε χθες εικόνες συνωστισμού σε όλο το παραλιακό μέτωπο, και όχι μόνο, ακόμα και γάμους» σημείωσε.

«Δεν την έχουμε δει την κορυφή της πανδημίας, αντιθέτως έχουμε ανοδική τάση, πρέπει όλοι οι πολίτες να τηρούν τα μέτρα προστασίας…»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL