Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Κορωνοϊός / Στη δίνη του τρίτου κύματος της πανδημίας – Ασφυξία στα νοσοκομεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Στη δίνη του τρίτου κύματος της πανδημίας – Ασφυξία στα νοσοκομεία

ΜΕΘ

Έκρηξη κρουσμάτων, αθρόες εισαγωγές στα νοσοκομεία, μεγάλη πίεση στις ΜΕΘ, ράντζα και μεταφορές ασθενών μη covid συνθέτουν τη δραματική εικόνα στην Αττική από το τρίτο κύμα της πανδημίας και την εμμονή της κυβέρνησης να αφήσει αθωράκιστο το δημόσιο σύστημα υγείας.

Ο αριθμός των εισαγωγών στην Αττική έχει ξεπεράσει κάθε όριο.  Οι ασθενείς Covid έφτασαν τους 1.160, ενώ επιπλέον 262 νοσηλεύονται σε ΜΕΘ Covid. Από αυτούς, διασωληνωμένοι είναι οι 235.

Συνολικά σε όλα τα νοσοκομεία νοσηλεύονται 2.638 ασθενείς με κορωνοϊό  ενώ οι επιστήμονες εκτιμούν ότι πάνω από 1.000 άνθρωποι αναμένεται να νοσήσουν και να χρειαστούν νοσηλεία το επόμενο διάστημα.

Οι ασθενείς με ενεργή λοίμωξη κορωνοϊού ανέρχονται σε 12.000 πανελλαδικά, με τους 2.220 να συγκεντρώνονται στον Πειραιά και τον Δυτικό τομέα της Αττικής.
Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία βρίσκονται στα όριά τους με το νέο ισχυρό κύμα του κορωνοϊού να δοκιμάζει τις αντοχές τους. 

Το νοσοκομείο Αττικόν ξεκινά σήμερα γενική εφημερία την οποία οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν χαρακτηρίσει ως άκρως επικίνδυνη επισημαίνοντας ότι θα πηγαίνουν ασθενείς και δεν θα έχουν που να νοσηλευτούν.

Η πληρότητα των ΜΕΘ στην Αττική έφτασε το 84% όπως δήλωσε η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ στο Open. Για τον χειρότερο δυνατό συνδυασμό αυτή τη στιγμή στην Αττική έκανε λόγο ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, επισημαίνοντας ότι υπάρχει επιδημιολογική επιβάρυνση αλά και επιβάρυνση του συστήματος υγείας με το επόμενο δεκαπενθήμερο να είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την Αττική.

Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Αττικόν ζήτησαν παρέμβαση εισαγγελέα και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι ακολουθεί ένα καταστροφικό για το νοσοκομείο, επικίνδυνο για τους ασθενείς, απάνθρωπο για το προσωπικό και τελικά αναποτελεσματικό σχέδιο. 

Όπως ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους:

-Υπάρχουν 67 ασθενείς σε ράντζα και φορεία.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΟΝ ΡΑΝΤΖΑ

-Πάνω από το 1/3 των κλινών του έχει διατεθεί για νοσηλεία ασθενών Covid.

-Μία ολόκληρη πτέρυγα νοσηλείας είναι σε απομόνωση λόγω εκτεταμένης μόλυνσης των ασθενών και του προσωπικού της με Covid 19.

-Νοσηλεύονται 33 ασθενείς στις 33 κλίνες της ΜΕΘ Covid, ενώ στη γενική ΜΕΘ non Covid 10 ασθενείς στις 10 κλίνες. 

-Από το Σάββατο ξεκίνησε η εκκένωση και των 10 κλινών της εναπομείνασας γενικής ΜΕΘ για τη μετατροπή της σε Covid και τη διάθεση μόνο 3 κλινών Γενικής ΜΕΘ στη Μονάδα εμφραγμάτων μαζί με τους στεφανιαίους ασθενείς.

«Ως εδώ και μη παρέκει. Δεν αντιμετωπίζεται έτσι η πανδημία», επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους, υπογραμμίζοντας ότι το νοσοκομείο δεν είναι αποθήκη, οι ασθενείς δεν είναι χαρτόκουτα για να μεταφέρονται από εδώ κι από κει, από πτέρυγα σε πτέρυγα, από ΜΕΘ σε ΜΕΘ και από νοσοκομείο σε νοσοκομείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL