Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Γιώργος Ψάλτου / Καταγγέλλει ανελέητο ξύλο εντός και εκτός σκηνής από τον Πέτρο Φιλιππίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Ψάλτου / Καταγγέλλει ανελέητο ξύλο εντός και εκτός σκηνής από τον Πέτρο Φιλιππίδη

Γιώργος Ψάλτου Πέτρος Φιλιππίδης Φον Δημητράκης

Σε σοβαρές καταγγελίες για ξυλοδαρμό εντός και εκτός σκηνής από τον Πέτρο Φιλιππιδή, όταν έπαιζαν μαζί στην παράσταση «Φον Δημητράκης», έκανε ο ηθοποιός Γιώργος Ψάλτου. Μιλώντας στο Mega, σημείωσε πως πρόθεσή του ήταν να κινηθεί απολύτως θεσμικά και ότι θεωρεί πως το εξώδικο που έστειλε ο Π. Φιλιππίδης στον δικηγόρο του, Γιώργο Γεράρη, απευθύνεται αποκλειστικά στο πρόσωπό του.

Ο Γ. Ψάλτου τόνισε πως αυτό που τον κινητοποίησε να μιλήσει ήταν η πρώτη καταγγελία της Ζέτας Δούκα, όπου βλέποντας και ακούγοντάς την αισθάνθηκε ένα σφίξιμο στο στομάχι.

«Δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής και ψέματος σε αυτά που ακούσατε» ανέφερε. Περιγράφοντας τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, σημείωσε ότι δεχόταν ανελέητο ξύλο επί σκηνής από τον πρωταγωνιστή της παράστασης. 

«Μέχρι την παραμονή της πρεμιέρας υπήρχε ένας εκφοβισμός στον τρόπο που γινόταν η σκηνή, και μου ανακοινώθηκε ότι θα υπάρχει και ξύλο. Ακούς θεατρικό ξύλο και λες "τι μπορεί να είναι;". Το μαρτύριό μου πραγματικά αρχίζει από την επόμενη μέρα. Για τον πρώτο μήνα υπήρχε ένα τηλέφωνο στο γραφείο με το οποίο με βαρούσε στον ώμο και είχα γίνει μελανιάσει. Για τον κύριο Φιλιππίδη αυτό ήταν πολύ διασκεδαστικό. Ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τι είναι ψεύτικο και τι αληθινό. Κάποιοι γελούσαν, αλλά εγώ κακοποιούμουν εκείνη τη στιγμή» πρόσθεσε. 

«Στον ένα μήνα εγώ παραπονιόμουν, το συζητούσα και κάποιοι άνθρωποι το έβλεπαν και αυτό έφθασε στα αυτιά του. Σταμάτησε» ανέφερε για τα χτυπήματα με το τηλέφωνο. Παράλληλα, όμως, όπως είπε, είχε ξεκινήσει και το χαστούκι. «Όταν έφαγα το πρώτο χαστούκι είπα τι γίνεται εδώ. Αυτό συνεχίστηκε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα την πρώτη χρονιά. Είχα αρχίσει να υποφέρω και να πονάω. Είχα πάει δυο φορές σε δημόσιο νοσοκομείο και μια φορά σε ιδιώτη και μου είπαν ότι υπάρχει θλάση και φλεγμονή και αυτό πρέπει να σταματήσει. Παίζαμε από Τρίτη και δυο παραστάσεις το Σάββατο και καθημερινά υπήρχε αυτό το χαστούκι και το ξύλο», ενώ σημείωσε ότι μια φορά έφαγε και γονατιά.

Όπως είπε, αναγκάστηκε να συνεχίσει για βιοποριστικούς λόγους τη συνεργασία αυτή. «Καθόμουν γιατί η ανάγκη είναι ο εχθρός της ελευθερίας», είπε χαρακτηριστικά.

Η παράσταση συνεχίστηκε και για δεύτερη χρονιά με την κατάσταση να έχει ηρεμήσει σε έναν βαθμό, σύμφωνα με τον Γ. Ψάλτου. Ωστόσο, στα τέλη της τρίτης παράτασης, κατήγγειλε ότι ο Π. Φιλιππίδης τον χτύπησε έξω από το καμαρίνι του με αρκετούς συναδέλφους να προσπαθούν να τον ηρεμήσουν.

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL