Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
Αλέξης Κούγιας / Οργή καλλιτεχνών για το «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλέξης Κούγιας / Οργή καλλιτεχνών για το «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι»

Κούγιας
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η φράση του Αλέξη Κούγια με την οποία χαρακτηρίζει τους καταγγέλλοντες ως «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» είναι εκείνη που ξεσήκωσε θύελλα. Πολλοί καλλιτέχνες στρέφονται κατά του Αλέξη Κούγια χαρακτηρίζοντας ομοφοβική την τοποθέτησή του .

Χειμαρρώδης ο σπουδαίος τραγουδοποιός Φοίβος Δεληβοριάς δήλωσε ότι «μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη, εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος για να συμπαρασταθώ στα θύματα».

«Ο κάθε δικηγόρος είναι αυτά που πιστεύει ο πελάτης του. Αυτά που είπε χτες ο κύριος Κούγιας είναι απόψεις του κ. Λιγνάδη. Τι μας είπε; Ότι η ομοφυλοφιλία είναι επάγγελμα, ένας ομοφυλόφιλος δεν μπορεί να πάει στο δικαστήριο να μαρτυρήσει. Ο κ. Λιγνάδης επιτρέπει να βγαίνει και να λέει τέτοια πράγματα. Ο δικηγόρος του – ο κύριος Λιγνάδης δηλαδή- μπερδεύει την ομοφυλοφιλία μια ελεύθερη προτίμηση με την παιδεραστία, που είναι ένα ειδεχθές έγκλημα και με τον βιασμό που είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα» επεσήμανε ο Φοίβος Δεληβοριάς.

«Υπάρχει ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο άνθρωπος που επελέγη από την κυβέρνηση να εκπροσωπεί το ελληνικό θέατρο έχει αυτές τις απόψεις. Πιθανότατα αυτά να τα έλεγε και στα παιδιά. Δεν ξέρουμε τι έχει κάνει ο κ. Λιγνάδης αλλά αυτό που έγινε χθες είναι ένα έγκλημα» πρόσθεσε ο ίδιος.

Μιλώντας στον ant1 επεσήμανε ότι, είναι ένας βιασμός της πραγματικότητας και των θυμάτων. Ξέρουμε πολύ καλά γιατί επελέγη ο κ. Κούγιας και γιατί βγαίνει στα κανάλια και το κάνει για να φοβηθούν οι άνθρωποι που μίλησαν  κι αυτοί που προτίθενται να μιλήσουν. Βλέπουν την εικόνα της κοινωνίας που εκπροσωπεί ο κ. Κούγιας.

Ο τραγουδοποιός στάθηκε και χαρακτήρισε «σκανδαλώδες ζήτημα» ότι ο κ. Λιγνάδης είναι ο ίδιος που πολιτικοποιεί την υπόθεσή του. Αυτό είναι μεγάλο σκάνδαλο. Είμαι εδώ γιατί υπάρχει μια σκευωρία κατά της κυβέρνησης που αφορά την επένδυση του Ελληνικού».

«Δεν είδα ακόμη κυβερνητικό στέλεχος να βγει να διαμαρτυρηθεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Ήθελα πάρα πολύ να πω εκ μέρους των φίλων μου ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας είναι μαζί με τους ανθρώπους που θέλουν να μιλήσουν με μεγάλο σεβασμό. Είμαστε το πλευρό των θυμάτων, των ανθρώπων που κακοποιούνται εδώ και χρόνια» τόνισε.

«Μέχρι να τελειώσει αυτή η δίκη, εγώ θα δηλώνω επαγγελματικά ομοφυλόφιλος για να συμπαρασταθώ στα θύματα. Είμαστε όλοι επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι από χτες. Άνοιξε ο ΚΑΔ, κολλούνται και ένσημα από ό,τι μαθαίνω» είπε καυστικά ο Φοίβος Δεληβοριάς.

Δημήτρης Καρατζάς: Η φράση «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» προσβάλλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους

Την έντονη δυσαρέσκεια του σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζά προκάλεσε η τοποθέτηση του Αλέξη Κούγια να χαρακτηρίσει «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» τους μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως επισημαίνει σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Δημήτρης Καρατζάς η συγκεκριμένη τοποθέτηση «προσβάλει την προσωπικότητα των μαρτύρων» και «γενικεύει επικίνδυνα και προσβάλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους».

Στο σχόλιό του ο σκηνοθέτης θυμίζει εκφράσεις του Αλέξη Κούγια στην υπεράσπιση των δύο κατηγορουμένων για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα.

Αναφέρει συγκεκριμένα ο Δημήτρης Καραντζάς:

«Σήμερα ειπώθηκε η φράση “επαγγελματίες” ομοφυλόφιλοι, οι οποίοι ως επάγγελμα έχουν την επ’ αμοιβή συνύπαρξή τους με αντίστοιχους ομοφυλόφιλους” – τοποθέτηση η οποία προσβάλει την προσωπικότητα των μαρτύρων, γενικεύει επικίνδυνα και προσβάλει συλλήβδην τους ομοφυλόφιλους.

Και θυμήθηκα μια άλλη τοποθέτηση για τον αείμνηστο συγγραφέα : «ερωτική επιλογή «αντιαισθητική» και «παρά φύση», χαρακτηρίζοντας τον Μένη Κουμανταρέα «μέγιστο καλλιτέχνη, διεστραμμένο άνθρωπο» και «εκμαυλιστή» και μετατρέποντας τους θύτες σε θύματα, δικαιολογώντας μάλιστα πρακτικές αυτοδικίας. «Η πράξη του κατηγορούμενου μπορεί να έσωσε πολλά παιδιά, αυτή είναι η πραγματικότητα. Εμένα αν μου το ’χε κάνει ο αείμνηστος, θα του είχα κόψει και τα γεννητικά όργανα και τα χέρια και τα πόδια», είχε πει», έγραψε ο Δημήτρης Καραντζάς.

https://www.facebook.com/dimitris.karantzas.5/posts/10225584740229121

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL