Live τώρα    
33°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
33 °C
31.4°C33.7°C
3 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
32 °C
29.7°C32.8°C
3 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
30 °C
28.8°C29.9°C
1 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
29 °C
28.8°C29.4°C
5 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
31 °C
30.1°C30.9°C
3 BF 29%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Ανακρίβειες και διαστρέβλωση από τη Σοφία Νικολάου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Ανακρίβειες και διαστρέβλωση από τη Σοφία Νικολάου

Νικολάου
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Σε συνέχεια της εκδικητικής πολιτικής της κυβέρνησης απέναντι στον απεργό πείνας από τις 8/1 Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος ζητεί να εφαρμοστεί ο νόμος, τον οποίο ψήφισε η κυβέρνηση, και να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, η Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου με ανακοίνωσή της αραδιάζει μια σειρά από ανακρίβειες.

Συγκεκριμένα, ενώ η κα Νικολάου στις 23/1 επικαλέστηκε με άρθρο της στο protothema.gr ρυθμίσεις που αφορούν στις φυλακές για την καταπολέμηση της διασποράς του κορωνοϊού, ως αιτία για τη μεταφορά του Δ. Κουφντίνα στις φυλακές Δομοκού και όχι στον Κορυδαλλό, σήμερα σημειώνει ότι «τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και υλοποιήθηκε η από την 4/1/2021 απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών».

Ωστόσο, η απόφαση της ΚΕΜ, για τη μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στις 21/12 -και όχι στις 4/1 που αναφέρει η κα Νικολάου- έλεγε για επιστροφή του Δ. Κουφοντίνα στον Κορυδαλλό και όχι στις φυλακές Δομοκού.

Παραμένοντας στη λογική της διαστρέβλωσης των αιτημάτων του Δ. Κουφοντίνα, η κα Νικολάου αναφέρει ότι «δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει επιλογή φυλακής», ενώ ο Δ. Κουφοντίνας αυτό που ζητά είναι η εφαρμογή του νόμου της ΝΔ.

Παράλληλα, μόνο ως φαιδρή μπορεί να χαρακτηριστεί η αιτιολογία της Γ.Γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής ότι «η μεταγωγή του (σ.σ. Δ. Κουφοντίνα) στον Κορυδαλλό είναι αδύνατη καθώς κρατούνται κυρίως υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης», την ώρα που άλλα καταδικασμένα μέλη της 17Ν βρίσκονται ακόμη στον Κορυδαλλό.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή:

«Ευθύνη της Πολιτείας είναι η υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών με απόλυτη ακρίβεια στοιχείων και η απάντηση σε όσους μεταχειρίζονται το δημόσιο διάλογο ως ευκαιρία πρόκλησης εφήμερων εντυπώσεων. Αυτό είναι το χρέος μας απέναντι στους πολίτες και στη Δημοκρατία.

Εντύπωση προκαλεί η κοινή δήλωση των τομεαρχών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ για τον Δ. Κουφοντίνα ύστερα από σειρά παρεμβάσεων υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες, Δημήτρη Κουφοντίνα, εγκαλώντας μάλιστα την κυβέρνηση για αντιδημοκρατική συμπεριφορά.

Για την μεταγωγή του Δ. Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας – στις οποίες είχε μεταχθεί επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – στο Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, τηρήθηκαν όλες οι νόμιμες διαδικασίες και υλοποιήθηκε η από την 4/1/2021 απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών. Απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα και ίση μεταχείριση με τους άλλους κρατούμενους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Ο ίδιος ο πολυϊσοβίτης ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να μην μείνει στις φυλακές Δομοκού, αλλά να μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, επειδή αυτό επιθυμεί.
Αξίζει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι η μεταγωγή του πολυϊσοβίτη στο Συγκρότημα Κράτησης Κορυδαλλού, πέραν του ότι δεν μπορεί ο ίδιος να κάνει επιλογή φυλακής, δεν μπορεί να γίνει, διότι εκεί κρατούνται κυρίως υπόδικοι, κατάδικοι για χρέη και κατάδικοι σε ποινή φυλάκισης, ενώ το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού είναι Κατάστημα τύπου Β, στο οποίο κρατούνται κατάδικοι με βαριές ποινές.

Η μέριμνα της Πολιτείας στον κρατούμενο απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα ήταν άμεση, όπως εξάλλου προστάζει ο ανθρωποκεντρικός προσανατολισμός της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής αλλά και το αξιακό σύστημα που διέπει το πολιτισμό μας σύμφωνα με τα οποία κάθε ανθρώπινη ζωή που κινδυνεύει οφείλει να τυγχάνει της αναγκαίας προστασίας.

Η κυβέρνηση δεν εκδικείται κανέναν κρατούμενο και σέβεται εμπράκτως την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια. Η οργανωμένη Πολιτεία όμως δεν μπορεί, παρακάμπτοντας το νόμο, να ενδίδει σε αιτήματα υπό το κράτος εκβιαστικών πράξεων.

Και αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνει την κυβέρνηση τον καλούμε να μας πει ποιος νόμος παραβιάζεται.

Και να νουθετήσει ορισμένα στελέχη του που ακόμη και σήμερα θεωρούν τους τρομοκράτες της «17Ν» ακτιβιστές, με ανθρώπινα ιδεώδη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL