Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Δημήτρης Κουφοντίνας / «Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / «Ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη

Μπακογιάννη
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Δήλωση με πολλές ερμηνείες έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την παρέμβαση αλληλέγγυων στον Δημήτρη Κουφοντίνα στο υπουργείο Υγείας. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ξεκαθάρισε ότι για την ίδια ο νόμος πρέπει να ισχύει για όλους.

«Σε αντίθεση με τους τρομοκράτες που πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να κρίνουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει, εμείς οι δημοκράτες πιστεύουμε στον απόλυτο σεβασμό του κράτους δικαίου» τόνισε συγκεκριμένα η Ντόρα Μπακογιάννη. «Τι σημαίνει αυτό; Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύσει για όλους. Και όταν λέμε για όλους εννοούμε όλους. Αυτό γίνεται σήμερα στην ελληνική πολιτεία και αυτό εύχομαι να συνεχίσει να γίνεται».

Στην ερώτηση δε αν θεωρεί ότι τέτοιες ομάδες έχουν με κάποιο τρόπο πολιτική στήριξη ή ενθαρρύνονται να προχωρούν σε τέτοιες ενέργειες, η Ντόρα Μπακογιάννη περιορίστηκε να απαντήσει: «Επειδή αυτό είναι ένα θέμα που δυσκολεύομαι να είμαι αντικειμενική, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να μην προχωρήσω αυτή τη συζήτηση παραπέρα».

https://www.youtube.com/watch?v=f9kviLFZIys

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας από το μεσημέρι της Τρίτης, έχοντας ξεπεράσει τις 40 ημέρες απεργίας πείνας. «Ο σωφρονιστικός νόμος απαιτεί ίση μεταχείριση για όλους τους κρατούμενους» είχε τονίσει χθες η συνήγορος υπεράσπισής του, Γιάννα Κούρτοβικ, μιλώντας Στο Κόκκινο, κάνοντας λόγο για «εκδικητική και τιμωρητική στάση απέναντι στον κρατούμενο».

Τσακαλώτος: Ευτυχώς ο σεβασμός του κράτους δικαίου είναι αυτονόητος για αρκετούς πολιτικούς του δημοκρατικού φάσματος

Τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη σχολίασε με ανάρτησή του στο facebook ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

«“Απόλυτος σεβασμός του κράτους δικαίου σημαίνει ότι η εφαρμογή του νόμου θα ισχύει για όλους. Και όταν λέμε για όλους, εννοούμε όλους!” Το παραπάνω είναι αυτονόητο όχι μόνο για τους ανθρώπους της αριστεράς και του πνεύματος, αλλά ευτυχώς και για αρκετούς πολιτικούς από όλο το δημοκρατικό φάσμα» ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία. 

«Όσοι δεν συμμερίζονται αυτή τη πολύ απλή αρχή δεν κατανοούν τι θα πει κράτος δικαίου» επισημαίνει.

«Ελπίζω λοιπόν οι νόμοι να ισχύσουν για όλους. Χωρίς εξαιρέσεις, χωρίς εκδικητικότητα, χωρίς ναι μεν αλλά. Αυτό επιτάσσει η δημοκρατία» καταλήγει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2818283178422725&id=1539279389656450

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL