Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Κορωνοϊός / Τώρα τρέχουν να φτιάξουν ΜΕΘ με δανεικούς γιατρούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Τώρα τρέχουν να φτιάξουν ΜΕΘ με δανεικούς γιατρούς

Νέα μονάδα ΜΕΘ ΚΑΤ
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Έχει παγιωθεί στις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη η μετατροπή των νοσοκομείων σε κλινικές μίας νόσου, κατά του κορωνοϊού, αφήνοντας άλλους ασθενείς χωρίς την δέουσα νοσηλεία.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα αυτό της η διοίκησης της 2η Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Πειραιώς και Αιγαίου που ζητά από τους διοικητές των νοσοκομείων «Αττικόν» και «Θριάσιο» να αναπτύξουν επιπλέον κλίνες Εντατικής Θεραπείας κορωνοϊού, με δέσμευση κλινών από τις ΜΕΘ γενικών περιστατικών.

Ειδικότερα, σχετικό έγγραφο με θέμα «Επείγουσες ενέργειες για την ανάπτυξη νέων κλινών ΜΕΘ – Covid-19 λόγω της κρίσιμης εξέλιξης της πανδημίας στο λεκανοπέδιο Αττικής», ο Διοικητής της ΥΠΕ ζητά συγκεκριμένα να αναπτυχθούν 10 νέες κλίνες ΜΕΘ Covid στο «Αττικόν» και 5 στο Θριάσιο Ελευσίνας.

Μάλιστα επειδή δεν έχουν προλάβει να προσληφθούν μόνιμοι γιατροί, μετακινούνται προσωρινά για να εξυπηρετήσουν τις νέες ανάγκες που προκύπτουν, γιατροί από το Τζάννειο και το Γενικό Κρατικό Νίκαιας του Πειραιά.

εγγραφο 1
εγγραφο 2

«Σχεδιασμό του ποδαριού» χαρακτήρισε τα παραπάνω φαινόμενα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), εκφράζοντας σθεναρά την αντίθεσή της στη πρακτική της μείωσης των γενικών ΜΕΘ σε κλινικές covid19.

«Τελευταία στιγμή προσπαθούν να ανοίξουν ΜΕΘ κορωνοιου με μετακινήσεις γιατρών από το υστέρημα άλλων νοσοκομείων και την περαιτέρω μείωση των διαθέσιμων γενικών ΜΕΘ» σχολιάζει με έμφαση η ΠΟΕΔΗΝ.

«Εγγράφως δίνεται η δυνατότητα στα νοσοκομεία ΝΙΚΑΙΑ, ΤΖΑΝΕΙΟ, ΘΡΙΑΣΙΟ να μειώσουν τις διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για γενικά περιστατικά λόγω των μετακινήσεων των γιατρών. Σχεδιασμός του ποδαριού για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Τελευταία στιγμή προσπαθούν να ανοίξουν ΜΕΘ κορωνοιου με μετακινήσεις γιατρών από το υστέρημα άλλων νοσοκομείων και την περαιτέρω μείωση των διαθέσιμων γενικών ΜΕΘ, όταν είναι γεμάτες και διασωληνωμένοι ασθενείς, γενικά περιστατικά, βρίσκονται σε κοινούς θαλάμους σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL