Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.4°C16.8°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.2°C14.0°C
1 BF 72%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C13.8°C
2 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.2°C15.2°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
10.2°C10.2°C
1 BF 74%
Καταγγελία Βασιλακόπουλου / ΕΔΕ σε βάρος του και όχι παράλυση είχε ο γιατρός στην Κέρκυρα 
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία Βασιλακόπουλου / ΕΔΕ σε βάρος του και όχι παράλυση είχε ο γιατρός στην Κέρκυρα 

εμβόλιο κορωνοϊός
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σοβαρά ερωτήματα για την υπόθεση παράλυσης των κάτω άκρων γιατρού στην Κέρκυρα, μετά τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, προκύπτουν ύστερα από την καταγγελία που έκανε για το θέμα ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θοδωρής Βασιλακόπουλος.

Μιλώντας στο Open TV, ο Θ. Βασιλακόπουλος ανέφερε ότι ο γιατρός στην Κέρκυρα, ο οποίος ήταν και υπεύθυνος για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας του νησιού «έκανε το λάθος να εμβολιάσει εκτός σειράς κάποιους ανθρώπους. Εκ των υστέρων, δημιούργησε όλο αυτόν τον ντόρο, πηγαίνοντας μία φορά στο νοσοκομείο της Κέρκυρας και δηλώνοντας ότι έχει σοβαρό πρόβλημα δύσπνοιας και ασθματική κρίση. Χθες πήγε και είπε ότι έχει παράλυση. Δεν έχει καμία παράλυση» υποστήριξε ο καθηγητής επικαλούμενος πληροφορίες που έχει από συναδέλφους του στο νησί. 

Όπως ανέφερε, ο συγκεκριμένος γιατρός στην Κέρκυρα απομακρύνθηκε από τη θέση του λόγω των εμβολιασμών εκτός σειράς και σε βάρος του διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Πρόσθεσε δε ότι ο δημοσιογράφος που το αποκάλυψε όλο αυτό το περί παράλυσης του γιατρού «και φόβισε όλη την Ελλάδα για άλλη μια φορά, είναι ένας εκ των εμβολιασθέντων εκτός σειράς».

Ο Θ. Βασιλακόπουλος έκανε λόγο για «στημένη παρενέργεια» και κατήγγειλε ότι είναι απαράδεκτα αυτά τα πράγματα και ότι φοβίζουν τους πολίτες για τις παρενέργειες του εμβολίου. ενώ παρατήρησε με νόημα ότι εξαιτίας της ΕΔΕ «από τον φόβο του κόπηκαν τα πόδια»

 Ερωτηθείς για το πρώτο περιστατικό  με τη 40χρονη νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα, ο Θ. Βασιλακόπουλος υποστήριξε ότι «είναι απόλυτα καλά, έχει επανέλθει πλήρως». Υποστήριξε ακόμη ότι δεν ήταν σύνδρομο Guillain-Barré «γιατί το σύνδρομο αυτό δεν γυρνάει τόσο γρήγορα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλος, ο οποίος συμμετείχε στη συζήτηση, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αν αποδειχθούν αυτά που κατήγγειλε ο Θ. Βασιλακόπουλος, ο συγκεκριμένος γιατρός από την Κέρκυρα να κληθεί σε απολογία.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL