Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.0°C23.5°C
5 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.6°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C27.0°C
4 BF 41%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C23.8°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
23 °C
21.2°C22.9°C
3 BF 49%
«Μήδεια» Αττική / Αγώνας δρόμου εν μεσω χιονιά για τους υγειονομικούς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Μήδεια» Αττική / Αγώνας δρόμου εν μεσω χιονιά για τους υγειονομικούς

εμβολιασμός
EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Ακόμα μία μάχη δίνουν σήμερα οι υγειονομικοί αρχικά για να προσεγγισουν τα νοσοκομεία εν μέσω χιονιά αλλά και για να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν ώστε να διασφαλίσουν χιλιάδες δόσεις εμβολίων λόγω της αναβολής των σημερινών εμβολιασμών.

Οι σημερινοί εφημερεύοντες είναι ήδη στις θέσεις τους, ενώ οι χθεσινοί εφημερεύοντες θα τελειώσουν τις δουλειές τους κι από το μεσημέρι και μετά θα προσπαθήσουν να γυρίσουν σπίτια τους.

Νοσοκομειακοί γιατροί, εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες των νοσοκομείων, δίνουν από τα ξημερώματα την δική τους μάχη για να συνεχίσουν να λειτουργούν τα συστήματα εξαερισμού και κλιματισμού στις ΜΕΘ, στα χειρουργεία και στις κλινικές.

Δεν είναι εύκολα προσεγγίσιμα ούτε βέβαια τα εμβολιαστικά κέντρα σήμερα. Είναι αδύνατες οι μετακινήσεις των ανθρώπων σε μεγάλες αποστάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί από το υπουργείο Υγείας, τελευταία στιγμή δηλαδή, αναβλήθηκαν οι σημερινοί εμβολιασμοί σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα της Αττικής.

Οι πολίτες που έχουν προγραμματισμένο για σήμερα τον εμβολιασμό τους, θα ειδοποιηθούν για τον επαναπρογραμματισμό του ραντεβού τους.

Από την άλλη, τονίζουν πηγές της ΠΟΕΔΗΝ, σε πολλά νοσοκομεία (όπως το ΚΑΤ ή το Δρομοκαϊτειο) λήγουν σήμερα τα εμβόλια και εάν δεν γίνουν οι εμβολιασμοί θα καταστραφούν και θα χαθούν οι δόσεις των εμβολίων για αρκετούς ανθρώπους.

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί ο τρόπος με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού εμβολιασμού που χάθηκαν λόγω των χιονοπτώσεων, αναφέρει σε δήλωσή του ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

«Έχουμε ήδη ανακοινώσει ότι προτάσσοντας την ασφάλεια των πολιτών, οι σημερινοί προγραμματισμένοι εμβολιασμοί στον νομό Αττικής αναβάλλονται. Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επαναπρογραμματιστούν τα σημερινά ραντεβού. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του καιρικού φαινομένου και θα υπάρξουν ανακοινώσεις και εντός της ημέρας», τονίζει στη δήλωσή του ο κ. Θεμιστοκλέους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL