Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Διώξεις υγειονομικών / Η ΟΕΝΓΕ ζητά να σταματήσει η δίωξη για τις πορείες σε βάρος του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διώξεις υγειονομικών / Η ΟΕΝΓΕ ζητά να σταματήσει η δίωξη για τις πορείες σε βάρος του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ

ΠΟΕΔΗΝ
(EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ)

Σωρεία συνδικαλιστικών διώξεων καταγγέλλει η ομοσπονδία των υγειονομικών του ΕΣΥ, ΟΕΝΓΕ και προειδοποιεί ότι οι αγώνες τους δε θα μπουν σε «γύψο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για την ακρίβεια το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών ΟΕΝΓΕ καταγγέλλει την ποινική δίωξη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου στο πλαίσιο του κατάπτυστου νόμου για την απαγόρευση των διαδηλώσεων.

«Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τις διώξεις θα καταφέρουν να βάλουν στο γύψο τους αγώνες μας  για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, της αξιοπρέπειας μας. Γνωρίζουν ότι η βάρβαρη πολιτική τους είναι αυτή που γεννάει τις δίκαιες διεκδικήσεις μας και επιδιώκουν να μας φιμώσουν, να μας τρομοκρατήσουν», αναφέρει σε ανακοίνωσή της. 

«Γνωρίζουμε ότι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ, προάγγελος της κλιμάκωσης της επίθεσης σε βάρος των δικαιωμάτων μας. Θα αχρηστεύσουμε στην πράξη τις άθλιες μεθοδεύσεις τους. Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η ποινική δίωξη σε βάρος του Προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.

«Η σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει», καταλήγει η ΟΕΝΓΕ. 

Στον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ η πρώτη δίωξη για τις πορείες

Θυμίζουμε ότι τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα έγινε γνωστή η ποινική δίωξη εις βάρος του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου για το αδίκημα της απείθειας.

Πιο συγκεκριμένα η Ελληνική Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία με την κατηγορία της παραβίασης των κανόνων που ορίζει ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις.

Η δικογραφία αφορά στην συγκέντρωση που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου έξω από το υπουργείο Υγείας στην οδό Αριστοτέλους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL