Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Πρόκληση / Και δέρνουν και διώκουν τους ήρωες της πανδημίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόκληση / Και δέρνουν και διώκουν τους ήρωες της πανδημίας

ΠΟΕΔΗΝ 30.9.20
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Μήνυμα «προς γνώσιν και συμμόρφωσιν» στέλνει η κυβέρνηση ενεργοποιώντας τις διατάξεις του νόμου για τις δημόσιες συναθροίσεις. Ιδιαίτερα συμβολικός είναι δε και ο στόχος που επιλέχθηκε, με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, της Ομοσπονδίας δηλαδή των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία, να είναι ο πρώτος σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία.

Την πρώτη δίωξη για τις διαδηλώσεις αποκάλυψε διόλου τυχαία σε πρωτοσέλιδό της η εφημερίδα «Τα Νέα» σήμερα Παρασκευή, μία ημέρα μετά το μαζικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η κατηγορία που αποδίδεται στον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο μιας από τις μαχητικότερες ομοσπονδίες, είναι ότι «δεν υπάκουσε στις υποδείξεις του ειδικού μεσολαβητή της ΕΛΑΣ». Το ενδιαφέρον είναι ωστόσο και ποια κινητοποίηση αφορά η συγκεκριμένη δικογραφία, που συντάχθηκε στις 15 Ιανουαρίου 2021. Πρόκειται για κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 έξω από το υπουργείο Υγείας. Οι «ήρωες» υγειονομικοί δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και μικροτραυματισμοί.

«Φάγαμε πάρα πολύ ξύλο από τους αστυνομικούς γιατί κλείσαμε την Αριστοτέλους» υπενθύμισε μιλώντας στο Mega ο ίδιος ο Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος είπε ότι πληροφορήθηκε για τη δίωξή του για «απείθεια» από την εκπομπή. Όπως ανέφερε, με την κινητοποίηση αυτή οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούσαν από την κυβέρνηση να προετοιμαστεί για το δεύτερο κύμα της πανδημίας που ερχόταν. «Είδατε τι συνέβη στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία επειδή δεν προετοιμάστηκε το σύστημα» επισήμανε.

«Οι αστυνομικοί έδειξαν μια βαρβαρότητα. Μας χτυπήσανε, τραυματίσανε και εμένα. Μάλιστα, διενεργήσανε έρευνα στην ΕΛΑΣ σε βάρος αστυνομικών για τον τραυματισμό μου» σημείωσε ακόμη. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αντέκρουσε το συνηθισμένο επιχείρημα ότι λίγοι άνθρωποι κλείνουν τους δρόμους προκαλώντας ταλαιπωρία. «Εμείς έχουμε μία αυτοσυγκράτηση. Ουδέποτε κλείσαμε μεγάλους δρόμους χωρίς να έχουμε πάρα πολύ κόσμο. Όταν έχουμε λιγότερο κόσμο, κλείνουμε μικρότερους δρόμους ή μία λωρίδα» κατέληξε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL