Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
ΠΟΕΔΗΝ / Ξύλο από τα ΜΑΤ στους ήρωες της πανδημίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΠΟΕΔΗΝ / Ξύλο από τα ΜΑΤ στους ήρωες της πανδημίας

ΠΟΕΔΗΝ ΜΑΤ
Ένταση μεταξύ εργαζομένων στα νοσοκομεία και ανδρών των ΜΑΤ στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ δέχθηκαν οι «ήρωες» υγειονομικοί έξω από το υπουργείο Υγείας, καθώς μέλη της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία.

Όπως περιέγραψε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, δυο διμοιρίες των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν τους εργαζόμενους και υπήρξαν μικροτραυματισμοί.

Ο δημοσιογράφος σε Κόκκινο και Αυγή Παναγιώτης Αντωνογιαννάκης, μιλώντας στο Κόκκινο, υπογράμμισε ότι τα ΜΑΤ εμπόδισαν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν στο Υπ. Υγείας.

https://youtu.be/YVTNzzOxtvc

Η Ομοσπονδία πραγματοποίησε διαμαρτυρία στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας τη μονιμοποίηση του εκτάκτου επικουρικού προσωπικού στα νοσοκομεία.

Στο μεταξύ την Τρίτη, ο υφυπουργός Υγείας,  Β. Κοντοζαμάνης, «εμπαίζοντας» τους επικουρικούς γιατρούς αντί της πρόσληψής τους ως μόνιμο προσωπικό, ανακοίνωσε την παράταση των συμβάσεών τους έως τέλος του έτους.

ΠΟΕΔΗΝ ΜΑΤ
Ένταση μεταξύ εργαζομένων στα νοσοκομεία και ανδρών των ΜΑΤ στη συγκέντρωση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, σημείωνε ότι «Επικουρικό προσωπικό περί τις 2000 λήγουν οι συμβάσεις από 1 Οκτώβρη έως τέλος του έτους και απολύονται. Παρά τις δεσμεύεις δεν υπήρξε νομοθετική πρωτοβουλία έστω παράτασης τα συμβάσεων.

Είναι εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό εκ των οποίων πολλοί εργάζονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και «φεύγουν από το σύστημα σε περίοδο που «τους έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ». Διεκδικούμε αφενός την παράταση των συμβάσεων και αφετέρου την μονιμοποίησή τους. Οι έκτακτες ανάγκες είναι πάγιες και διαχρονικές στην Δημόσια Υγεία και την Πρόνοια. Τα Νοσοκομεία θα καταρρεύσουν με 45000 κενές οργανικές θέσεις εάν φύγουν και οι 12000 έκτακτοι υπάλληλοι».

Ν. Ηλιόπουλος: Τελείωσαν τα χειροκροτήματα και επιστρέψαμε στα γκλομπ

"Επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και την κοινωνία" χαρακτήρισε την πολιτική της κυβέρνησης ο εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος, με αφορμή την επίθεση των ΜΑΤ στους διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ.

«Στην σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών για άλλη μια φορά η κυβερνητική απάντηση ήταν η βία» σχολίασε δηκτικά ο Ν. Ηλιόπουλος.

https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/2797402460540091?__cft__[0]=AZX3n4rHlBbjeMcRHNcdzjkxPRtxH59xFrPMXguzl2TcpfILr2ADkpBE0-aJTK-KuovmEOFjbbZ6Y4DM26qZYMRjLhsYd3EAbr8uZnUzvBMC8N6Bx4ZZki1mZIDDp4QQsidcmKT1aOmcQsdLdYfHYb6DHB-AH4FEUyuHK1Ai4F-DXTWoVNcxosCfkKH4iQFmk58&__tn__=%2CO%2CP-R

A. Ξανθός: «Αποφασίστε αν θα είστε η Κυβέρνηση των χειροκροτημάτων ή του αυταρχισμού!»

«Το μήνυμα της καταστολής απέναντι σε ανθρώπους που η ίδια η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι χθες μας καλούσε να χειροκροτήσουμε, προκαλεί κοινωνικές αντιδράσεις, αποτελεί πλήγμα για το ηθικό των ανθρώπων του ΕΣΥ και αδυνατίζει επικίνδυνα την κοινή προσπάθεια Πολιτείας, υγειονομικών και πολιτών απέναντι στην πανδημία» υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο τομεάρχης υγείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός με αφορμή τα σημερινά επεισόδια έξω από το Υπουργείο Υγείας.

Ο Ανδρέας Ξανθός, κάλεσε την Κυβέρνηση έστω και καθυστερημένα να «καταλάβει ότι σε αυτό το επιβαρυμένο υγειονομικά, κοινωνικά και οικονομικά περιβάλλον, η δυσανεξία απέναντι  στην κοινωνική διαμαρτυρία «βλάπτει σοβαρά»  την κοινωνική συνοχή, τη Δημοκρατία και τη Δημόσια Υγεία».  

Δώρα Αυγέρη: «Ο πρωθυπουργός που χειροκροτούσε, τώρα καταχεριάζει του εργαζομένους στο ΕΣΥ!»

«Αυτά τα χέρια που χτυπάνε τους ανθρώπους που έδωσαν και δίνουν την μάχη ενάντια στον COVID-19, είναι τα χέρια του κ. Μητσοτάκη που τους χειροκροτούσαν στο πρώτο κύμα της πανδημίας» σχολιάζει με έμφαση η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δώρα Αυγέρη.

«Και είναι αυτά τα χέρια, που ψήφισαν αυτό το νόμο για τις συγκεντρώσεις, ακριβώς για να μην έχει το δικαίωμα να μιλά αυτός που φορά 12-14 ώρες την μάσκα πάνω από τον ασθενή με κορωνοϊό, που δίνει την μάχη στην ΜΕΘ.

Την ίδια ώρα που το ΕΣΥ δίνει την μάχη για να μείνει όρθιο, αυτά τα χέρια του κ. Μητσοτάκη δίνουν δώρο 30.000.000 ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές, ενώ θα μπορούσαν να τα δώσουν στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Την ίδια στιγμή, αυτά τα χέρια του κ. Μητσοτάκη ανοίγουν τις πόρτες των σχολικών αιθουσών με 25 και 27 παιδιά, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι 15.

Είναι τα ίδια χέρια που δίνουν με αδιαφανείς όρους τα χρήματα για αυτές τις μάσκες-φανελάκια για τα παιδιά. Είναι τα ίδια χέρια που βάζουν στην «κρεατομηχανή» τα παιδιά για να διαλέξουν ανάμεσα στο δικαίωμά τους στην υγεία, την ζωή την ίδια και την μόρφωση.

Ντροπή!» υπογραμμίζει η Δώρα Αυγέρη.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4634438343263527&id=2934752839898761&__cft__[0]=AZUARxX5_CvkCTu5Cwp2MV2lOvIN-TUXAfwOxoLro1UA7I96UWq5847MPDAoR8gzZGKRCfQ9HxVOWbJjxMkADrBAn_LWy9IN-9GcAUs0DjUTNpnQigcXrFsflLHdKGsBzK6Bj5XyAIKeNdOD2xuzfRaYcXd8_1Y5dUq2bgfxg1L9f9S4Iiec0SqYc3IgTnVo5IY&__tn__=%2CO%2CP-R

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL