Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C23.0°C
3 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.7°C17.6°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.7°C
3 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.2°C
4 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.3°C
3 BF 45%
Lockdown / Πού παρατείνονται και πού αναστέλλονται τα περιοριστικά μέτρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Πού παρατείνονται και πού αναστέλλονται τα περιοριστικά μέτρα

Κατάστημα κλειστό
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Την αναστολή των πρόσθετων περιοριστικών μέτρων λόγω βελτίωσης της επιδημιολογικής εικόνας στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, στις Τοπικές Κοινοτήτες Ανθήλης του Δήμου Λαμιέων και Παλαικάστρου του Δήμου Σητείας-Λασιθίου και στην Κάλυμνο και από τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στις 06:00 το πρωί, ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ως εκ τούτου, τα μέτρα που θα ισχύουν στις εν λόγω περιοχές είναι ίδια με την υπόλοιπη Ελλάδα.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι παρατείνονται για μια εβδομάδα τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί στις περιοχές:

  • στην Π.Ε, Βοιωτίας, όπου αυτή τη στιγμή υπάρχουν 114 ενεργά κρούσματα και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 182 στενές επαφές τους που βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό,
  • στην Π.Ε. Λέσβου, (59 ενεργά κρούσματα και 123 στενές επαφές)
  • στον Δήμο Σπάρτης, (49 ενεργά κρούσματα)
  • στον Δήμο Εορδαίας καθώς και στη δημοτική Κοινότητα Κρόκου του Δήμου Κοζάνης και την Δημοτική Ενότητα Σιάτιστας του Δήμου Βοΐου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, (66, 33 και 13 ενεργά κρούσματα αντίστοιχα)
  • στον Δήμο Ασπροπύργου (78 ενεργά κρούσματα)
  • στον Δήμο Αχαρνών

Όσον αφορά στον Δήμο Αχαρνών, ο Ν. Χαρδαλιάς είπε ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα σε συγκεκριμένες γειτονιές προκαλούν ιδιαίτερο προβληματισμό, καθώς αντί να παρατηρείται μείωση, την τελευταία εβδομάδα υπάρχει αύξηση των ενεργών κρουσμάτων.

«Χθες για παράδειγμα υπήρχαν 175 ενεργά κρούσματα έναντι 166 πριν από μία εβδομάδα και παρά τα πρόσθετα μέτρα που έχουν ληφθεί», σημείωσε ο ίδιος.

Τέλος, λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου αποφασίστηκε η λήψη πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στον οικισμό Ρομά της δημοτικής ενότητας Δυστίων του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου στην Εύβοια από αύριο στις 6:00 πμ και έως την 1η Φεβρουαρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL