Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Δημήτρης Κουφοντίνας / Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά τους λόγους παράκαμψης των νόμιμων διαδικασιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημήτρης Κουφοντίνας / Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά τους λόγους παράκαμψης των νόμιμων διαδικασιών

INTIME NEWS

Την παρέμβαση του Συνήγορου του Πολίτη προκάλεσε σχετική αναφορά από τους δικηγόρους του Δημήτρη Κουφοντίνα. Με επιστολή του προς την Γενική Γραμματεία Aντεγκληματικής Kολιτικής, την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών (ΚΕΜ) και τα καταστήματα κράτησης ΕΑΚΚΝ Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού, ζητά απαντήσεις σε σειρά θεμάτων για το σύννομο της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ζητείται επίσης η τεκμηρίωση των στοιχείων ως προς την αιτιολογία, τη διαδικασία αλλά και τα αίτια της παράκαμψης των νομίμων διαδικασιών.

Ο Συνήγορος του Πολίτη ζητά στοιχεία για την παράκαμψη της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ) και των αποφάσεων με τις οποίες έχουν ανασταλεί γενικότερα οι μεταγωγές, στα πλαίσια των υγειονομικών μέτρων.

Επίσης καλεί την ΚΕΜ να ενημερώσει τον Συνήγορο περί των ενεργειών της στο θέμα και καλεί τη Γεν. Γραμματεία να χορηγήσει στον κρατούμενο τα αντίγραφα των σχετικών με την μεταγωγή εγγράφων, το οποίο αρνείται.

Από τα καταστήματα κράτησης (Κασσαβέτειας, Κορυδαλλού και Δομοκού), ζητεί να γνωστοποιήσουν τα στοιχεία που τυχόν έθεσαν υπόψη της διοίκησης, βάσει των οποίων προέβη στη μεταγωγή, καθώς και τους χρόνους παράδοσης και παραλαβής του κρατούμενου σε καθένα από αυτά, καθώς σε σχετικό έγγραφο της Γεν. Γραμ. βεβαιώνεται ότι ο κρατούμενος μεταφέρθηκε στον Κορυδαλλό, κατά την 1 ώρα που διήρκεσε η μεταφορά του από την Κασσαβέτεια Βόλου στον Δομοκό.

Η επιστολή έχει ήδη κοινοποιηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4760/20 που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τροποποιήθηκαν οι όροι διαμονής στις αγροτικές φυλακές, και έτσι απαγορεύθηκε η παραμονή σε αυτές του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο κρατούμενος έπρεπε να επαναμεταχθεί στο αρχικό κατάστημα κράτησης, δηλαδή στον Κορυδαλλό που αποτελεί και αίτημα του απεργού πείνας από 8 Ιανουαρίου, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Αναλυτικά η παρέμβαση από τον Συνήγορο του Πολίτη

Παρέμβαση
Παρέμβαση
Παρέμβαση

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL