Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.1°C17.3°C
3 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.3°C14.6°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.5°C14.4°C
3 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C15.2°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
10.4°C10.4°C
1 BF 74%
Μετρό / Εισαγγελική έρευνα για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μετρό / Εισαγγελική έρευνα για τον άγριο ξυλοδαρμό του σταθμάρχη

EUROKINISSI

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την επίθεση που δέχθηκε ο σταθμάρχης ο οποίος νοσηλεύεται μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη από τους δύο δράστες.  Η εντολή της Εισαγγελίας είναι να εξακριβωθούν οι συνθήκες το περιστατικού και να εντοπιστούν οι δύο δράστες της βίαιης επίθεσης.

Το περιστατικό συνέβη χθες το μεσημέρι στην Ομόνοια όταν ο εργαζόμενος στη ΣΤΑΣΥ ζήτησε, εντός συρμού, από τους δύο δράστες να φορέσουν τη μάσκα για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Οι νεαροί φέρονται στην αρχή να επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ και, όταν εκείνος αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν και τον κλότσησαν με μεγάλη σφοδρότητα. Η σκηνή έχει καταγραφεί από τις κάμερες του σταθμού.

Τα πρόσωπα των δραστών καταγράφηκαν από τις κάμερες ασφαλείας και, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, θεωρείται θέμα χρόνου η ΕΛ.ΑΣ. να προχωρήσει σε ταυτοποίηση και σύλληψη των δραστών. Η κατάθεση του σταθμάρχη στην αστυνομία έχει ολοκληρωθεί και περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τους δύο δράστες.

Στην κατάθεσή του, ο σταθμάρχης του μετρό, στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών αναφέρει ότι πρόκειται για δύο νεαρούς ηλικίας 17 έως 23 ετών, που μιλούσαν καθαρά την ελληνική γλώσσα. Όπως είπε αρχικά, τους είδε να κάθονται σε διαφορετικά καθίσματα χωρίς να φορούν μάσκα. Ο ένας από τους δύο είχε τα πόδια του στο απέναντι κάθισμα. Τους έκανε παρατήρηση γιατί δεν φορούσαν μάσκες και να κατεβάσουν τα πόδια από το κάθισμα.

Επιπλέον η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε έρευνα και για τον εντοπισμό όσων τοιχοκόλλησαν αφίσες στο Χαλάνδρι διασπείροντας ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

ΓΣΕΕ: Να αποδοθούν άμεσα ευθύνες

Την αγανάκτηση της εκφράζει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), καταδικάζοντας την επίθεση εις βάρος εργαζομένου της ΣΤΑΣΥ στο σταθμό του μετρό της Ομόνοιας από δύο αγνώστους, με αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό του. Καλεί δε τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ «να λάβει εδώ και τώρα όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να εκλείψουν τέτοιου είδους απαράδεκτα περιστατικά και απαιτούμε να συλληφθούν άμεσα οι δράστες και να αποδοθούν ευθύνες»

Η ΓΣΕΕ σημειώνει ότι «οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ έχουν στοχοποιηθεί κατ΄ επανάληψη, αρκετοί συνάδελφοι έχουν δεχθεί επιθέσεις βίας, χωρίς δυστυχώς να έχει ληφθεί από τη διοίκηση της εταιρείας κανένα ουσιαστικό μέτρο αποτροπής τέτοιων πράξεων» επισημαίνει επίσης τονίζοντας πως τέτοιες πράξεις βίας «αφενός μεν δεν λύνουν τα προβλήματα στα μέσα μαζικής μεταφοράς αφετέρου δε στρέφονται τελικά σε βάρος του κοινωνικού συνόλου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL