Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Κορωνοϊός / Απείλησαν να διώξουν επικουρικό γιατρό από το Νοσοκομείο Σερρών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Απείλησαν να διώξουν επικουρικό γιατρό από το Νοσοκομείο Σερρών

Νοσοκομείο Σερρών

Μετά από τα «κρούσματα» απειλών για απόλυση επικουρικών λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης (όπως συνέβη π.χ. στον «Άγιο Σάββα»), η ΟΕΝΓΕ έφερε στη δημοσιότητα ακόμα ένα περιστατικό επαπειλούμενης απόλυσης, δηλαδή μη ανανέωσης της σύμβασης, ενός επικουρικού γιατρού στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. Μετά την αντίδραση της Ομοσπονδίας φαίνεται ότι οι απειλές θα πάνε στον κάλαθο τον αχρήστων και το ιδιόμορφο... καψώνι θα λάβει τέλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο επικουρικός ορθοπεδικός κλήθηκε να αναλάβει υπεύθυνος εμβολιασμού στο νοσοκομείο, διατύπωσε εγγράφως τις επιφυλάξεις του. Ρώτησε δηλαδή ποια θα είναι τα ιατρικά του καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του στη διαδικασία του εμβολιασμού, δεδομένου ότι η ειδικότητά του δεν έχει άμεση σχέση με το γνωστικό αυτό αντικείμενο.

Ως απάντηση, η διοίκηση άφησε στον «αέρα» τον εν λόγω γιατρό, η σύμβαση του οποίου έχει λήξει ήδη από τα τέλη Δεκεμβρίου, και τον απείλησε ουσιαστικά με μη ανανέωσή της. Παρότι μέχρι πρόσφατα είχε δεσμευτεί ότι η σύμβαση θα παρατεινόταν έως και τον Οκτώβριο του 2021, όπως προβλέπεται άλλωστε για όλους τους επικουρικούς από την ισχύουσα νομοθετική ρύθμιση. Κάτι απολύτως λογικό δεδομένων των αναγκών που έχουν τα νοσοκομεία.

Ο συγκεκριμένος γιατρός συμμετέχει κανονικότατα έως και σήμερα στο πρόγραμμα εφημεριών και λοιπών δραστηριοτήτων του νοσοκομείου, παρά το «καψώνι» που υφίσταται.

Κανένα σχόλιο από τη διοίκηση, που υπέγραψε τελικά την ανανέωση

Σε επικοινωνία της ΑΥΓΗΣ με τη διοίκηση λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι η σύμβαση του γιατρού θα ανανεωθεί (τελικά) κανονικά: «Η απόφαση για την παράταση υπογράφηκε στις 11.1.21 και έπρεπε να γίνει μία ‘διόρθωση’ για να την πάρει στα χέρια του ο γιατρός». Ο ίδιος ο γιατρός ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης 13.1 για την εξέλιξη. Σημειώνεται ότι το θέμα έφτασε μέχρι την 4η ΥΠΕ, η οποία παρενέβη για τη διευθέτησή του.

Η διοίκηση δεν θέλησε να σχολιάσει τις καταγγελίες της ΟΕΝΓΕ για την εκβιαστική και εκδικητική συμπεριφορά («επικίνδυνο αυταρχικό κατήφορο») εις βάρος του επικουρικού γιατρού.

Σημειώνεται ότι διοικητής του Νοσοκομείου Σερρών είναι ο Νικόλαος Φαρμάκης, (οικονομολόγος) ο οποίος, σύμφωνα με το βιογραφικό του, υπήρξε μέλος της ΝΟΔΕ Σερρών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL