Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Αστυνομία στα Πανεπιστήμια / Σε κινητοποιήσεις προχωρούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομία στα Πανεπιστήμια / Σε κινητοποιήσεις προχωρούν φοιτητές και εκπαιδευτικοί

Σε κινητοποίηση ενάντια στις κυβερνητικές εξαγγελίες προχωρούν σήμερα στις 12.00, στα Προπύλαια, φοιτητικοί σύλλογοι της Αθήνας, προκειμένου να εμποδίσουν το υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει στην ίδρυση αστυνομικού σώματος εντός των πανεπιστημίων και να τοποθετήσει κάμερες και ελεγχόμενη είσοδο στα ΑΕΙ. Παράλληλα, ζητούν από τους πρυτάνεις και την πανεπιστημιακή κοινότητα να εναντιωθούν στα σχέδια του αρμόδιου υπουργείου, το οποίο, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, «επιχειρεί να καταστείλει τους φοιτητικούς αγώνες, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς, να επιβάλει σιγή νεκροταφείου και να αλλάξει άρδην το ελληνικό πανεπιστήμιο».

Ταυτόχρονα, παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή, την ώρα που ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, πραγματοποιεί σήμερα η ΟΛΜΕ, με βασικά αιτήματα την απόσυρσή του και την παράταση των θητειών των υφιστάμενων αιρετών μέχρι τη διενέργεια διά ζώσης εκλογών.

Όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία, η υπουργός, «εκμεταλλευόμενη την πανδημία και την αδυναμία μαζικής αντίδρασης που αυτή επιφέρει, προωθεί επίσης ένα πλήθος αντιεκπαιδευτικών και αντεργατικών 'μεταρρυθμίσεων' (νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, νομοσχέδιο Βρούτση για τα εργασιακά, έκθεση Πισσαρίδη) που διαλύουν το δημόσιο σχολείο, εξαφανίζουν τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα και καταπατούν ακόμα και συνταγματικά κατοχυρωμένα ανθρώπινα δικαιώματα, αδιαφορώντας για τα τεράστια προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία».

Κλειστοί είναι είναι οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» από τις 10.30 το πρωί, με εντολή της αστυνομίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL