Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.8°C20.7°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C18.8°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.8°C
3 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C16.3°C
1 BF 53%
Μυκήνες / Απαντήσεις για το πόρισμα που «καίει» τη Μενδώνη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μυκήνες / Απαντήσεις για το πόρισμα που «καίει» τη Μενδώνη ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτιά Μυκήνες
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

«Να σοβαρευτεί και να δώσει άμεσα απαντήσεις», καλεί την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΙΡΖΑ, Σία Αναγνωστοπούλου μετά το χθεσινό αποκλειστικό δημοσίευμα της ΑΥΓΗΣ για το πόρισμα της πυροσβεστικής αναφορικά με τη φωτιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πόρισμα, η φωτιά που ξέσπασε τον Αύγουστο, οφείλεται σε γυμνό καλώδιο από το οποίο έπαιρναν παράνομα ρεύμα το φυλάκιο στον τάφο του Ατρέα, καντίνες που λειτουργούν στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου και το περίπτερο των ΕΛΤΑ που βρίσκεται στην περιοχή.

Σύμφωνα με το πόρισμα της Πυροσβεστικής, ευθύνες για το συγκεκριμένο καλώδιο, φέρουν τόσο η δημοτική αρχή όσο και το υπουργείο Πολιτισμού.

«Από την φαιδρότητα της δήλωσης της κας Μενδώνη ότι δεν κάηκαν οι Μυκήνες, απλώς άρπαξε λίγο το πούσι στον περιβάλλοντα χώρο, μέχρι τα στοιχεία του πορίσματος των εμπειρογνωμόνων της Πυροσβεστικής που είδαν το φως της δημοσιότητας, για τα αίτια της πυρκαγιάς και της εξάπλωσης της στο μνημείο. Ο κυνισμός περισσεύει» επισημαίνει η Σ. Αναγνωστοπούλου.

Σημειώνεται ότι η Λ. Μενδώνη υποτιμώντας την έκταση της καταστροφής δήλωσε από το βήμα της Βουλής μετά την πυρκαγιά στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών τον Αύγουστο ότι «τα καμένα χόρτα προφανώς δίνουν μια άσχημη εικόνα, αλλά ήταν καμένα χόρτα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL