Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.2°C
4 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.5°C17.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
17.1°C20.0°C
5 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C23.6°C
6 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
15.7°C18.9°C
3 BF 45%
Κορωνοϊός / Δραματική αύξηση των κρουσμάτων στις φυλακές Λάρισας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Δραματική αύξηση των κρουσμάτων στις φυλακές Λάρισας

ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
INTIME NEWS

Πέντε νέα κρούσματα εντοπίστηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των τεστ γρήγορης ανίχνευσης, που πραγματοποιήθηκαν στις δικαστικές φυλακές της Λάρισας από τον ΕΟΔΥ. Έτσι ο συνολικός αριθμός των κρατουμένων, που έχουν εντοπιστεί θετικοί στον Covid – 19 ανέρχονται συνολικά στα 160 άτομα.

Η διοίκηση των φυλακών έχει κατατεθεί σχετικό αίτημα για την νοσηλεία κρατουμένων στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας σε περίπτωση, που αυτό απαιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κρατούμενοι που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό φιλοξενούνται σε ξεχωριστή πτέρυγα των φυλακών, ενώ σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, μεθαύριο, Πέμπτη, αναμένεται να αρχίσουν οι επανέλεγχοι στους κρατούμενους, που έχουν βρεθεί θετικοί και ολοκλήρωσαν τον προβλεπόμενο χρόνο των 14 ημερών, που ορίζουν τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.

Σε απεργία πείνας βρίσκεται κρατούμενος μόλις πληροφορήθηκε ότι είναι θετικό στον κορωνοϊό, ο οποίος πάσχει από καρδιολογικά προβλήματα με τις αρχές του σωφρονιστικού ιδρύματος να αδιαφορούν πλήρως, παρά την κατάσταση της υγείας του χωρίς να έχουν προχωρήσει «καν στα στοιχειώδη αφήνοντας τον σε θάλαμο με άλλους κρατούμενους».

Όπως σημειώνει το Δίκτυο Αλληλεγγύης Κρατουμένων μέσα στο Σαββατοκύριακο «δε μέτρησαν ούτε καν το οξυγόνο από όσους είναι θετικοί στον covid-19» επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορά τις πληροφορίες για εγκληματική αδιαφορία απέναντι στην υγειονομική ασφάλεια των κρατουμένων.

Ο κρατούμενος Κώστα Λιόγκας, ξεκίνησε απεργία πείνας την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου όταν και ενημερώθηκε ότι είναι θετικός, για την εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων για την υγειονομική ασφάλεια των κρατουμένων.

Ο κρατούμενος ζητά το προφανές, να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου οι συνθήκες θα του επιτρέψουν να επιβιώσει, αφού πάσχει από καρδιολογικά προβλήματα και ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Σημειώνεται πως μέχρι πρότινος λάμβανε και τακτικές άδειες οι οποίες κόπηκαν λόγω κορωνοιού, για την ασφάλεια των κρατουμένων από τον ιό.

Ζητά επίσης να του δοθεί ξανά η δυνατότητα να παρακολουθεί τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο, που και αυτά ακόμη του τα έχουν στερήσει λόγω των συνθηκών κράτησης. Να σημειωθεί εδώ ότι εάν δεν περνάει τα μαθήματα δεν θα μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές του.

https://www.facebook.com/DiktioAllilegiisKratoumenon/posts/2852365445040360?__cft__[0]=AZWdNrV-UIrFyGWxyrBWHbhBHCaB-v0cHiOLnPXy9JcEqXFLIhpo1dqcHtmg2UHph78Lcwhs-20sQ-_Rzgx91LNYcwsYRpS56AOneq7wvNcm8Eup6_3HaZ4AaCj-QtP5E3_uJjwmYNySpgpkN__ZnyqW&__tn__=%2CO%2CP-R

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL