Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Μαρία Κωνσταντοπούλου / Το τελευταίο αντίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μαρία Κωνσταντοπούλου / Το τελευταίο αντίο

Μαρία Κωνσταντοπούλου

Αποχαιρετάμε τη Μαρία Κωνσταντοπούλου, γυναίκα, μητέρα, γιαγιά, μαχήτρια και δημοσιογράφο. Η Μαρία ξεκίνησε από τη Βοιωτία, ήρθε στην Αθήνα, εντάχθηκε στις γραμμές του Ρήγα Φεραίου και σπούδασε στην Πάντειο. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία της από την ΑΥΓΗ και εν συνεχεία στην ΕΡΑ-ΕΡΤ. Έγραψε για το περιοδικό «ΑΝΤΙ», συνεργάστηκε με τη Σουηδική Ραδιοφωνία, έκανε εκπομπές και στον δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό «Δίαυλος 10» και συνέβαλε καθοριστικά στην οικοδόμηση του δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού της Λιβαδειάς.

Η Μαρία αγωνίστηκε μέσα από τα κοινωνικά κινήματα, στο πλευρό της εργατικής τάξης. Χειραφετημένη από τα εφηβικά της χρόνια, μοιράστηκε προοδευτικές αξίες, πάλεψε και αναζήτησε δημιουργικές διεξόδους.

Ήταν μόλις 21 ετών όταν έκανε τον γιο της, τον Χρήστο. Από τότε διεύρυνε τον αγώνα της παλεύοντας ταυτόχρονα και για νέες αξίες. Μονογονέας σε εποχή που αυτό δεν ήταν εύκολο ούτε κατανοητό και πολύ λιγότερο ανεκτό στην κοινωνία, επέμεινε όμως στην πορεία της.

Η Μαρία εργάστηκε στην ΕΡΑ-ΕΡΤ, απ’ όπου και συνταξιοδοτήθηκε όταν αυτή έκλεισε, το 2011. Δεν έμεινε όμως εκτός. Παραγωγική όπως ήταν, συνέχισε να διαβάζει και να γράφει.

Η Μαρία έφυγε την Κυριακή στις 29 Νοεμβρίου, ήρεμα, μέσα σε μια ταραγμένη εποχή. Η Μαρία έφυγε σίγουρη για τους καρπούς των αγώνων της και έχοντας μεταλαμπαδεύσει γνώση, πείσμα και μαχητικότητα στις επόμενες γενιές.

Η κηδεία θα τελεστεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στο δημοτικό κοιμητήριο της Δάφνης.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL