Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Καταστολή / Στη Βουλή η αστυνομική βία σε Σεπόλια και Ιωάννινα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταστολή / Στη Βουλή η αστυνομική βία σε Σεπόλια και Ιωάννινα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ
EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Χωρίς τέλος φαίνεται να είναι τα κρούσματα υπέρμετρης αστυνομικής βίας και καταπάτησης δικαιωμάτων από τις αστυνομικές αρχές, που σημειώθηκαν την φετινή επέτειο του Πολυτεχνείου, στα Ιωάννινα και στα Σεπόλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία φέρνουν στη Βουλή, δύο ερωτήσεις σύμφωνα με τις οποίες «η φετινή επέτειος του Πολυτεχνείου και τα όσα επακολούθησαν φέρει την υπογραφή του κ. Χρυσοχοΐδη, από την αυταρχική και αντιδημοκρατική απαγόρευση των συγκεντρώσεων μέχρι την ακραία βία και καταστολή που δεν μπορούν να κρύψουν την ολιγωρία της Κυβέρνησης σε όλα τα καίρια ζητήματα σήμερα».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούνται δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία φοιτητές στα Ιωάννινα καταγγέλλουν ότι έπεσαν σε «ενέδρα» από διμοιρία των ΜΑΤ, δέχτηκαν αναίτια αλλά και ανελέητα χτυπήματα ενώ κάνουν λόγο ακόμη και για λεκτικές αναφορές από αστυνομικό όργανο υπέρ της  εγκληματικής οργάνωσης  «χρυσής αυγής».

«Στην συνέχεια χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την εξάπλωση του κορωνοϊού τους στοίβαξαν ανά δεκάδες σε κλούβες για να τους μεταφέρουν στα κρατητήρια, όπου και εκεί τους έκλεισαν σε ένα μικρό κελί χωρίς να έχουν παρασχεθεί  πρώτες βοήθειες σε αυτούς που έχρηζαν, χωρίς να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και  στερώντας τους αυθαίρετα το δικαίωμα πρόσβασης σε δικηγόρο για την νόμιμη υπεράσπισή τους» τονίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, προσθέτουν ότι «συνολικά 23 άτομα στην ουσία “σταβλίστηκαν” στα κρατητήρια για 7 ώρες χωρίς απόδοση κατηγοριών και κρατήθηκαν συνολικά για 15 ώρες, χτυπημένοι, με ελάχιστο νερό, χωρίς φαγητό και με τις γυναίκες να υποβάλλονται σε σεξιστικά και προσβλητικά της ανθρώπινης τιμής και αξιοπρέπειας σχόλια».

Τέλος οι ίδιοι καταγγέλλοντας το νέο δόγμα της κυβερνητικής πολιτικής «τρόμος και Πάταξη», υπογραμμίζουν ότι «οι δημοκρατικές δυνάμεις εντός της αστυνομίας οφείλουν να απομακρύνουν και να περιορίσουν αυταρχικά και φασίζοντα φαινόμενα».

Αστυνομικές αγριότητες και στα Σεπόλια

Παράλληλα, ερώτηση κατέθεσαν και για τις αστυνομικές αγριότητες που καταγράφηκαν στα Σεπόλια εναντίον της οικογένειας Κατή και διαδηλωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δυστυχώς βλέπουμε ότι επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας οι ακροδεξιοί θύλακες της αστυνομίας συνεχίζουν από εκεί που σταμάτησαν με την οικογένεια Ινδαρέ.. από τα σπίτια των πολιτών», σημειώνουν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι ίδιοι τονίζουν ότι «μένουμε για ακόμη μία φορά άναυδοι για το μέχρι πού μπορεί να φτάσει η αδυσώπητη και ξέφρενη αστυνομική βία στη χώρα μας. Οι "πολλές συμπτώσεις" από την ημέρα που ξεκίνησε η διακυβέρνηση της ΝΔ, αποτελούν αντικείμενο σχολιασμού σε κάθε γειτονιά, κάθε σπίτι και οικογένεια. Είναι δε απαράδεκτο ότι καθημερινά η έννομη τάξη παραβιάζεται από τους υποτιθέμενους φρουρούς αυτής και η παράνομη βία προέρχεται πια από τις ακροδεξιές ομάδες των Αστυνομικών Αρχών».

«Άλλο ένα περιστατικό, έρχεται να προστεθεί σε τόσα άλλα που δυστυχώς συνεχίζουν να διαπράττονται όχι με την ανοχή αλλά ξεκάθαρα πια με τη συνενοχή της κυβέρνησης», σημειώνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖ-ΠΣ.

Αναλυτικά η ερώτηση των βουλευτών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL