Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Σεπόλια / «Οι αστυνομικοί πραγματοποιήσαν τυφλή επίθεση»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σεπόλια / «Οι αστυνομικοί πραγματοποιήσαν τυφλή επίθεση»

αστυνομία σύλλήψη πολυτεχνείο
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ (Φωτογραφία αρχείου)

Τους γελοίους ισχυρισμούς των αστυνομικών για να στοιχειοθετήσουν τις κατηγορίες που αποδίδονται στους συλληφθέντες της οικογένειας Καττή που έπεσαν θύματα της άγριας βίας των αστυνομικών στο ίδιο τους στο σπίτι στα Σεπόλια, περιέγραψε μιλώντας στο Κόκκινο και τον Γιάννη Ανδρουλιδάκη η δικηγόρος της οικογένειας Αντωνία Λεγάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως είπε, οι αστυνομικοί καταθέτουν ως εξύβριση τη φράση των συλληφθέντων «αφήστε τον κύριο, είναι μεγάλος άνθρωπος είναι καρδιοπαθής», ενώ για την διατάραξη οικιακής ειρήνης η οποία χρεώνεται στον Ορέστη Καττή για τη σύλληψη στο… σπίτι του, έκανε την εκτίμηση ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ πραγματοποιήσαν τυφλή επίθεση. Μάλιστα, στο Αστυνομικό Τμήμα τον ρώτησαν πολλές φορές τη διεύθυνση του σπιτιού του.

Αναφορικά με την δράση των ομάδων της αστυνομίας με μηχανάκια, η Αντ. Λεγάκη τις χαρακτήρισε ως τις πιο βίαιες, τονίζοντας ότι εκπαιδεύονται να αντιμετωπίζουν τον κόσμο ως ενιαίο πλήθος και γι’ αυτό είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να επιτίθενται και να τους πατάνε.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί οι τέσσερις συλληφθέντες από τα Σεπόλια αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη διεξαγωγή της δίκης η οποία ορίστηκε για την 1η Δεκεμβρίου.

Ο 24χρονος φοιτητής Ορέστης Κατής κατηγορείται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια, πρόκληση απλής σωματικής βλάβης, εξύβριση.

Η αδελφή του Λυδία, και οι άλλοι δύο που συνελήφθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού, όταν πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τη σύλληψη του πρώτου αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εξύβριση, απόπειρα για επικίνδυνη σωματική βλάβη, αντίσταση κατά της αρχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL