Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Αστυνομική καταστολή / Στη Βουλή η υπέρμετρη βία της ΕΛΑΣ και η ακροδεξιά ρητορική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομική καταστολή / Στη Βουλή η υπέρμετρη βία της ΕΛΑΣ και η ακροδεξιά ρητορική

INTIME NEWS

Τα δημοσιεύματα με τις καταγγελίες φοιτητών στα Ιωάννινα και της οικογένειας Καττή στα Σεπόλια για υπέρμετρη αστυνομική βία, για καταστρατήγηση των δικαιωμάτων του πολίτη και για ακραία και χυδαία ρητορική απέναντι στους πολίτες, φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Περιστατικά που όπως σημειώνει ο Χρήστος Σπίρτζης «προκαλούν ανατριχίλα στο δημοκρατικό κόσμο της χώρας κι επιβεβαιώνουν ότι είναι κεντρική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη η απελευθέρωση της δράσης ακροδεξιών θυλάκων εντός της ΕΛ.ΑΣ. και η τρομοκράτηση των πολιτών».

«Δεν θα αφήσουμε την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των ακροδεξιών θυλάκων της αστυνομίας να κάνουν lockdown στην Δημοκρατία» τονίζει σε δήλωση του ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να επιτρέψει να συνεχιστεί ατιμώρητη η δράση των ακροδεξιών θυλάκων που ντροπιάζουν τη χώρα μας, την ελληνική αστυνομία και θέτουν σε lockdown τη Δημοκρατία» υπογραμμίζει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ερωτήσεις στη Βουλή για τις συγκεκριμένες καταγγελίες και καλεί, για μία ακόμη φορά, την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τον αρμόδιο υπουργό, Μ. Χρυσοχοΐδη, να δώσουν άμεσες εξηγήσεις για τα περιστατικά και να σταματήσουν την τρομοκράτηση των πολιτών μέσω της βίας και της αυθαίρετης δράσης των ακροδεξιών θυλάκων που στιγματίζουν την Ελληνική Αστυνομία, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL