Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.5°C22.4°C
1 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.9°C21.6°C
2 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C22.0°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C20.4°C
4 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.9°C19.1°C
0 BF 59%
Κορωνοϊός / Επιμένει η κυβέρνηση στη μεταφορά γιατρών του ΕΣΥ στις ιδιωτικές κλινικές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Επιμένει η κυβέρνηση στη μεταφορά γιατρών του ΕΣΥ στις ιδιωτικές κλινικές

ΜΕΘ

Σε νέες επιτάξεις γιατρών του ΕΣΥ για να στελεχώσουν ιδιωτικές κλινικές που θα επιταχθούν με το αζημίωτο λόγω κορωνοϊού θα προχωρήσει η κυβέρνηση όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και στο ερώτημα για ποιο λόγο επί της ουσίας επιτάσσονται γιατροί του ΕΣΥ για να στελεχώσουν τις ιδιωτικές κλινικές που επιτάσσονται, υποστήριξε ότι όταν έχουμε πόλεμο, έχουμε μια υγειονομική περιφέρεια στη χώρα.

Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο Υγείας, όπως είπε, είναι εκείνο που έχει την ευθύνη για τη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και της κατανομής των γιατρών του συστήματος σε όλη την επικράτεια. Έτσι, ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστεί η μεταφορά γιατρών του ΕΣΥ στις ιδιωτικές κλινικές που θα χρειαστεί να επιταχθούν.

Να σημειωθεί ότι όπως αποκάλυψε η Δώρα Αυγέρη, βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν γίνει ήδη η επίταξη προσωπικού από τα δημόσια νοσοκομεία της 3ης ΥΠΕ.

Μέχρι στιγμής όπως κατήγγειλε η ΟΕΝΓΕ έχουν γίνει οι ακόλουθες «επιτάξεις» γιατρών του ΕΣΥ

- Προς την ιδιωτική κλινική «Κυανούς Σταυρός» - που μάλιστα δεν περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «επιταγμένες» -  μετακινούνται ειδικευόμενοι γιατροί του νοσοκομείου
- Προς την ιδιωτική κλινική «Σαραφιανού», με εντολή της διοίκησης της 3ης ΥΠΕ ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό από διάφορα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης 

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας στην οργισμένη ανακοίνωσή της απαιτεί να αρθούν άμεσα αυτές οι απαράδεκτες εντολές μετακίνησης και καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι αγνόησε το ιατρικό και νοσηλευτικό δυναμικό της χώρας και δεν έχει κάνει τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση της δημόσιας περίθαλψης.
Να σημειωθεί ότι ο Στέλιος Πέτσας, έπαθε αφωνία όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο ενώ ήταν γνωστό στην κυβέρνηση ότι η χώρα θα βρεθεί αντιμέτωπη με το δεύτερο και πιο ισχυρό κύμα πανδημίας δεν προχώρησε από τον Σεπτέμβριο στην εκπαίδευση των γιατρών και νοσηλευτών των ιδιωτικών κλινικών που τώρα διατείνονται ότι δεν έχουν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν ασθενείς με κορωνοϊό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL