Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.2°C17.9°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.8°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C17.0°C
1 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.2°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
0 BF 72%
Κορωνοϊός / Μεταφέρουν προσωπικό του ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Μεταφέρουν προσωπικό του ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές

γιατρός μεθ κορωνοϊός ασθενής
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με προσωπικό από τα ήδη λαβωμένα δημόσια νοσοκομεία προσπαθεί να επανδρώσει η κυβέρνηση τις επί πληρωμή επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αφού μετέτρεψε τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μια νόσου, τώρα μετατρέπει σε υπηρέτες των ιδιωτικών κλινικών, και το υγειονομικό προσωπικό.

«Δηλαδή, το δημόσιο που πληρώνει ημερήσια αποζημίωση στις δήθεν επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές, θα τους καλύψει και τις ανάγκες σε προσωπικό, μεταφέροντας σε αυτές γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους από τα δημόσια νοσοκομεία που ήδη έχουν γονατίσει!», καταγγέλλει η αναπληρώτρια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν η κυβέρνηση Μητσοτάκη «είναι στην υπηρεσία όχι του δοκιμαζόμενου λαού, αλλά των ιδιωτικών συμφερόντων».

Η βουλευτής δημοσιεύει σε ανάρτησή της στο facebook τη σχετική απόφαση της 3ης ΥΠΕ, με την οποία καλούνται να υπηρετήσουν την «επιταγμένη» κλινική, γιατροί και προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.

ΣΥΡΙΖΑ: «Ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών»

«Η κυβέρνηση συνεχίζει τις εγκληματικές επιλογές στη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

«Αφού θυμήθηκε στο και πέντε, μετά την κατάρρευση του ΕΣΥ,  να επιτάξει μόνο δύο μικρές ιδιωτικές κλινικές, τώρα παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία που βρίσκονται υπό κατάρρευση για να στελεχώσει τις δύο επιταγμένες κλινικές. Με λίγα λόγια, αντί για το αυτονόητο, την επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, ζούμε την επίταξη του Δημοσίου προς όφελος ιδιωτών.

Την ίδια ώρα γιατροί και νοσηλευτές, εξαντλημένοι και χωρίς ωράριο εδώ και σχεδόν έναν μήνα προσπαθούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές και ό,τι σώζεται από το ΕΣΥ. Η δραματική κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι η απόλυτη επιβεβαίωση πως η κυβέρνηση δεν είναι μόνο ανίκανη και ιδεοληπτική για τη δημόσια Υγεία αλλά και επικίνδυνη» υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4885562048151154&id=2934752839898761

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL