Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Κορωνοϊός / Οι περιοχές που αλλάζουν επίπεδο συναγερμού από την Παρασκευή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Οι περιοχές που αλλάζουν επίπεδο συναγερμού από την Παρασκευή

Πολίτες στην Αθήνα με μάσκα λόγω covid19
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ)

Τις αλλαγές στο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, από την Παρασκευή στις 6 το πρωί θα είναι στο «κόκκινο», στο επίπεδο 4, δηλαδή σε lockdown, η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη.

Στο επίπεδο 3 ανεβαίνουν Πέλλα, Δράμα, Έβρος, Ξάνθη, Κιλκίς, Καβάλα, Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδίκη.

Μεσσηνία και Αρκαδία πάνε στο επίπεδο 2.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

«Το τελευταίο διάστημα εξαιρετική επιδημιολογική έξαρση παρατηρείται στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Ροδόπης. Για αυτό και από αύριο το πρωί στις 6, οι περιοχές αυτές ανεβαίνουν επίπεδο συναγερμού και περνούν στο κόκκινο, επίπεδο 4 αυξημένου συναγερμού» σημείωσε ειδικότερα ο Ν. Χαρδαλιάς.

«Έτσι, από αύριο το πρωί και στις περιοχές αυτές θα ισχύουν τα μέτρα που προβλέπονται για το επίπεδο αυξημένου κινδύνου, με μοναδική εξαίρεση το ζήτημα των χερσαίων, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων, αλλά και μετακινήσεων από και προς τις περιοχές αυτές. Για πρακτικούς λόγους που σχετίζονται με τον προγραμματισμό των πολιτών, η εξαίρεση των μετακινήσεων από τα γενικά μέτρα του επιπέδου 4 για τις τρεις αυτές περιοχές θα ισχύσει έως και τη Δευτέρα στις 6 το πρωί. Σας ενημερώνω ότι στις επόμενες ώρες το ζήτημα των μετακινήσεων θα επαναξιολογηθεί συνολικά για όλες τις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 4» τόνισε.

Σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά, «η απόφαση να ανέβουν επίπεδο συναγερμού η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη βασίζεται στα δεδομένα, στις μετρήσεις και τα κριτήρια που αφορούν στην αξιολόγηση της κατάστασης των τελευταίων ημερών, τα οποία επιβάλλουν να τεθούν οι περιοχές αυτές στο κόκκινο επίπεδο, 4 αυξημένου συναγερμού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης υπάρχουν αυτή τη στιγμή 1.955 κρούσματα και 4.399 στενές επαφές, που βρίσκονται σε κατ’ οίκον απομόνωση, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων έχει ανέβει τις τελευταίες μέρες σε 35,2 έτη. Την ίδια στιγμή στη Λάρισα έχουμε αυτή τη στιγμή 343 ενεργά κρούσματα με μέση ηλικία τα 37 έτη και από την ιχνηλάτηση έχουν προκύψει 721 στενές επαφές. Τέλος, στη Ροδόπη έχουμε 217 ενεργά κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 30 έτη, ενώ οι στενές επαφές των κρουσμάτων που έχουν προκύψει  από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης είναι 488».

«Ο μέσος όρος της ηλικίας των κρουσμάτων, καθώς και οι αναλυτικές αναφορές της καθημερινής ιχνηλάτησης δείχνει ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη συσχέτιση και σύνδεση των κρουσμάτων με τη διασκέδαση, τις αθλητικές δραστηριότητες, αλλά και μαζικές κοινωνικές και άλλες συναθροίσεις. Γεγονός που επίσης αξιολογείται από τους επιδημιολόγους και την κυβέρνηση και έχει ληφθεί ως σημαντική παράμετρος στην επεξεργασία των νέων μέτρων, που εξετάζονται αυτή τη στιγμή» κατέληξε ο Ν. Χαρδαλιάς.

https://youtu.be/u3mqw1zGv3U

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL