Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C25.1°C
1 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.6°C23.6°C
1 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.0°C18.0°C
1 BF 40%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.2°C25.2°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.9°C20.9°C
0 BF 49%
Πεδίο του Άρεως / Κινδυνεύει από την αδιαφορία της Περιφέρειας ο πνεύμονας πρασίνου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πεδίο του Άρεως / Κινδυνεύει από την αδιαφορία της Περιφέρειας ο πνεύμονας πρασίνου

Πεδίο Άρεως
(EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Εικόνες εγκατάλειψης από το παρελθόν επανέρχονται στο Πεδίο του Άρεως, λόγω προβληματικής φύλαξης, καθαριότητας, συντήρησης πρασίνου και υποδομών, εξαιτίας της αδιαφορίας και της ολιγωρίας της σημερινής διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής. Τον κώδωνα του κινδύνου για τον σημαντικό αυτό πνεύμονα πρασίνου και αναψυχής της πρωτεύουσας κρούει η «Δύναμη Ζωής», κλιμάκιο της οποίας με επικεφαλής της Ρένα Δούρου επισκέφθηκε τον χώρο την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

Πεδίο Άρεως Ρένα Δούρου

Η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στις «τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης», καλώντας την «να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της» και να προστατέψει το Πεδίο του Άρεως. «Η Δύναμη Ζωής δίνει σήμερα το παρών στο Πεδίο του Άρεως, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψει κανένα πισωγύρισμα, γιατί πρόκειται για υπόθεση ζωής που μας αφορά όλους και όλες», τόνισε.

Πεδίο Άρεως Ρένα Δούρου

Η «Δύναμη Ζωής» καλεί τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να χρησιμοποιήσει την πολύτιμη παρακαταθήκη – διαδικασίες και διαγωνισμούς – που παρέδωσε η ίδια. Θέτει δε την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο διαγωνισμός πρώτα και κύρια για την φύλαξη, καθώς, όπως αναφέρει, «από τον Ιανουάριο του 2020, που έληξε η Σύμβαση που είχε συναφθεί επί Διοίκησής της, ουσιαστικά το Πεδίον του Άρεως δεν καλύπτεται από Σύμβαση φύλαξης αλλά από δίμηνες απ’ ευθείας Αναθέσεις, μνημείο αδιαφορίας της νυν Διοίκησης». Επίσης, όπως σημειώνει, επιβάλλεται η άμεση προώθηση των διαδικασιών για την συντήρηση του πρασίνου, για την καθαριότητα, για την επισκευή και συντήρηση των υποδομών και για την νέα μεγάλη Παιδική Χαρά προσβασιμότητας ΑΜΕΑ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL