Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
Αστυνομική καταστολή / Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομική καταστολή / Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ 14ΧΡΟΝΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ελεύθερος αφέθηκε ο 14χρονος μαθητής μετά την απολογία του στον ανακριτή. Οι συμμαθητές του αλλά και το πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα ενώ ο ίδιος δήλωσε αναφερόμενος στη συμπαράσταση των συμμαθητών του:  «Είμαστε μια οικογένεια». Όσον αφορά στις συνθήκες κράτησής του, κατήγγειλε κοιμήθηκε στο πάτωμα.

Περιοριστικός όρος επιβλήθηκε μόνο στον 14χρονο Βαγγέλη, ο οποίος όμως είναι αμελητέος, καθώς περιλαμβάνει την παρακολούθησή του από κοινωνικό λειτουργό. Οι κατηγορίες τους δεν αποσύρθηκαν καθώς η δικογραφία θα σταλεί στο δικαστικό συμβούλιο και θα εκδοθεί βούλευμα, είτε παραπεμπτικό είτε απαλλακτικό. Δικάσιμος θα οριστεί μόνο στην περίπτωση που το βούλευμα είναι παραπεμπτικό. 

https://www.youtube.com/watch?v=z61BflbGB0A

Όπως δήλωσε ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου Χαλανδρίου, Χριστίνα Χρηστίδου στον Βαγγέλη επιβλήθηκε ένας περιοριστικός όρος «και αυτό γιατί το κακούργημα που του επισυνάπτουν είναι ότι βρέθηκε σε πορεία που βρισκόταν σε εξέλιξη και γίνονταν επεισόδια. Ο περιοριστικός όρος είναι να παρακολουθείται από κοινωνικό λειτουργό. Η κ. Χρηστίδου επεσήμανε ότι υπάρχει ακόμα δρόμος μπροστά μας καθώς «έχουν δει πολλά τα μάτια μας. Η πρώτη φάση τελείωσε. Ο αγώνας συνεχίζεται». Μαζί με τον Βαγγέλη αφέθηκαν ελεύθεροι και οι υπόλοιποι επτά μαθητές που είχαν συλληφθεί την Πέμπτη κατά τις μαθητικές κινητοποιήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες στον 14χρονο έχουν αποδοθεί και κατηγορίες ότι είχε μολότοφ, κατηγορία που δεν ευσταθεί αφού κατά την έρευνα που του έγινε δεν βρέθηκε τίποτα.

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-19-2020-913182087
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Ο Βαγγέλης, όπως και χιλιάδες μαθητές, διαδήλωνε με αιτήματα τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, προσλήψεις του αναγκαίου αριθμού εκπαιδευτικών και βοηθητικού προσωπικού και λειτουργία των  σχολείων με υγειονομική ασφάλεια. Όπως δήλωσε στο avgi.gr ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος «είμαστε με τους Αηγιάννηδες και όχι με τους Ιαβάρηδες».

https://www.youtube.com/watch?v=CjCTWWm1y14

 

Ο δήμος Χαλανδρίου και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων της περιοχής, ζητούσαν την απελευθέρωσή του και την απαλλαγή του από τις κατηγορίες προκειμένου να συνεχίσει τη ζωή και τη φοίτησή του στο σχολείο του.

«Η Δημοκρατίας δεν μπορεί να είναι υπερήφανη όταν μαθητές φορτώνονται με κακουργήματα», δήλωσε στο avgi.gr o βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Παιδείας, Νίκος Φίλης.

https://www.youtube.com/watch?v=mLmknDcGC1U

Παρόντες στη συγκέντρωση είναι ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος και πολλοί βουλευτές του κόμματος.

«H πολιτική της κυβέρνησης, στη λογική του τρόμου και της πάταξης, δείχνει σήμερα τα τραγικά αποτελέσματα για τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό μας. Είναι απαράδεκτο παιδιά 13 και 14 χρονών να είναι μετά από 3 ημέρες κλεισμένα στη ΓΑΔΑ, στον ανακριτή» τόνισε ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Σπίρτζης.

«Είναι έξω από το κοινό αίσθημα, είναι έξω από τη λογική.

Πιστεύουμε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να τρομοκρατήσει το μαθητικό κίνημα και την ελληνική κοινωνία θα πέσει στο κενό» συμπλήρωσε ο Χρ. Σπίρτζης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL