Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.0°C18.3°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.0°C17.2°C
2 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
7.8°C11.0°C
1 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.8°C18.9°C
1 BF 93%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
8 °C
8.0°C8.0°C
0 BF 87%
Πατούλης / Με επίθεση σε «Αυγή» και ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογεί τη συνεργασία με τους νεοναζί
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πατούλης / Με επίθεση σε «Αυγή» και ΣΥΡΙΖΑ δικαιολογεί τη συνεργασία με τους νεοναζί

Υπερβαίνει τα εσκαμμένα ο Γιώργος Πατούλης επιχειρώντας να καλύψει τη συνεργασία του με την Ελληνική Αυγή στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, χωρίς προηγουμένως να κάνει καμία ειλικρινή κίνηση συγκλίσεων. Αντ’ αυτού, εξαπολύει ύβρεις συχνά - πυκνά ότι δήθεν όλοι οι υπόλοιποι επικεφαλής των παρατάξεων είναι «αποτυχημένοι», καθώς ο ίδιος κατόρθωσε με αποχή 58,37% να συγκεντρώσει στον δεύτερο γύρο 65,75%, λαμβάνοντας 727.592 ψήφους, ώστε να εκλεγεί περιφερειάρχης έχοντας όμως μόλις 36 έδρες από τον πρώτο γύρο. Αυτό κατά τον ίδιο δικαιολογεί και τη συνεργασία του με την Ελληνική Αυγή!

Με δεύτερη ανακοίνωσή του, χθες, ο Γ. Πατούλης επιτίθεται εκ νέου στην εφημερίδα μας, την «Αυγή», και στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα σχόλιά του προκαλούν θυμηδία, καθώς επιχειρεί να ταυτίσει τον πολιτικό μας χώρο και την εφημερίδα μας με τη Χρυσή Αυγή και τους ναζί. Ισχυρίζεται δε ότι το σύστημα της απλής αναλογικής το έφτιαξαν από κοινού ο ΣΥΡΙΖΑ και η εφημερίδα μας και πως παρήχθη ένας «εκλογικός νόμος ‘κομμένος και ραμμένος’ στα μέτρα των δυνάμεων των άκρων και της βίας για να διευκολύνουν την είσοδό τους στα αυτοδιοικητικά όργανα».

Στο σκέλος των συνεργασιών του ο Γ. Πατούλης αποφεύγει να κατονομάσει τα μέλη της Ελληνικής Αυγής, ανεξαρτητοποιημένα ή παραμένοντα. Λέει μόνο ότι: «Στην Περιφέρεια Αττικής, για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που δημιουργεί στη διοίκηση και λειτουργία μας η κατανομή των εδρών του περιφερειακού συμβουλίου με την εφαρμογή της απλής αναλογικής, επιλέξαμε τη λογική των συνεργασιών με πρόσωπα με τα οποία έχουμε κοινές προγραμματικές συγκλίσεις».

Όμως, ο «γαλάζιος» περιφερειάρχης δεν έχει δώσει ακόμη καμία απάντηση σε όσα του καταλογίζει ο Γ. Σγουρός. Αναφερόμενος στην επιλογή Πατούλη να συνεργάζεται με την Ελληνική Αυγή, ο Γ. Σγουρός τον εξέθεσε γιατί, όπως είπε, προ τεσσάρων μηνών υπήρξε συνάντηση των δύο πλευρών μετά από αίτημα του Γ. Πατούλη για διερεύνηση προγραμματικών συγκλίσεων. Ο Γ. Σγουρός ζήτησε από τον Γ. Πατούλη εγγράφως το κείμενο του πλαισίου της προγραμματικής συμφωνίας. Κι ενώ ο Γ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι θα του το παραδώσει εντός 24 ωρών, αυτό ουδέποτε συνέβη και ο ίδιος συνέχισε τη συνεργασία του με τον Θάνο Τζήμερο και την Ελληνική Αυγή προκειμένου να εξασφαλίσει οριακή πλειοψηφία.

Προφανώς και είναι μια συνεργασία που εκθέτει τον Γ. Πατούλη τόσο στον πολιτικό του χώρο, τη Νέα Δημοκρατία, όσο και στον χώρο του δημοκρατικού τόξου. Πρόκειται για μια συνεργασία η οποία πολλάκις έχει καταγγελθεί από την αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο προκαλώντας την αποχώρησή της πλην των μελών της Ελληνικής Αυγής και του Θάνου Τζήμερου.

Μεταξύ των καταγγελιών είναι αυτή του Γ. Σγουρού, ο οποίος σε πρόσφατη ανακοίνωσή του είπε: «Ο κ. Πατούλης συνεχίζει τη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή». Παράλληλα, η «Δύναμη Ζωής» με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου εξίσου πολλάκις έχει καταγγείλει τη συνεργασία Πατούλη - Ελληνικής Αυγής καλώντας την περιφερειακή διοίκηση «να πάψει να χρησιμοποιεί ακροδεξιά, έστω και ‘ανεξαρτητοποιημένα’ δεκανίκια για τη λήψη των αποφάσεων στο περιφερειακό συμβούλιο». Τον κάλεσε, μάλιστα, να αναλάβει όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για να τεθούν σε αργία τα μέλη της Ελληνικής Αυγής με επικεφαλής τον καταδικασθέντα Ηλία Παναγιώταρο. Αντίστοιχα, η Λαϊκή Συσπείρωση με επικεφαλής τον Γ. Πρωτούλη κατήγγειλε τις «πρακτικές» Πατούλη «να διατηρεί την παρουσία στα συμβούλια αλλά και τα προνόμια των συμβούλων της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής».

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL