Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Δικαιοσύνη / Νέο ράπισμα στην κυβέρνηση για την ασυλία στους τραπεζίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δικαιοσύνη / Νέο ράπισμα στην κυβέρνηση για την ασυλία στους τραπεζίτες

Κυριάκος Μητσοτάκης
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει τον νόμο για την ποινική μεταχείριση των τραπεζικών στελεχών, μετά την αναίρεση που ασκήθηκε από την Εισαγγελία του ανωτάτου δικαστηρίου κατά βουλεύματος που εκδόθηκε για εκκρεμή ποινική υπόθεση από δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών.

Η αναίρεση ασκήθηκε από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γ. Παπαγεωργίου, και αφορά στον περιβόητο νόμο που οδηγεί στην απαλλαγή δεκάδων μεγαλοστελεχών τραπεζών, επιχειρηματιών αλλά και υπευθύνων κομμάτων για δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων.

Πρόκειται για τον νόμο 4637 που ψήφισε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη τον Νοέμβριο του 2019 και ορίζει ότι η ποινική δίωξη των τραπεζικών στελεχών δεν θα γίνεται πλέον αυτεπάγγελτα από τον εισαγγελέα, αλλά μετά από έγκληση που θα υποβάλλουν, εάν το κρίνουν, τα πιστωτικά ιδρύματα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό είναι το τρίτο «χαστούκι» της Δικαιοσύνης στον νόμο της αμνήστευσης καθώς έχουν προηγηθεί τρία δικαστικά βουλεύματα τα οποία με το σκεπτικο ότι ο εν λόγω νόμος είναι κατάφωρα αντισυνταγματικός, αρνήθηκαν να παύσουν την ποινική δίωξη για υποθέσεις τραπεζικής απιστίας όπου οι τράπεζες δεν πήγαν ποτέ να υποβάλλουν την έγκληση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL