Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Δίκη Χρυσής Αυγής / Οργή για την εισαγγελέα που «απολογήθηκε» στους εγκληματίες ναζιστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Χρυσής Αυγής / Οργή για την εισαγγελέα που «απολογήθηκε» στους εγκληματίες ναζιστές

ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Αλγεινή εντύπωση και οργή προκάλεσε για μια ακόμα φορά στους συνηγόρους πολιτικής αγωγής αλλά και στην κοινή γνώμη, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου.

Αιφνιδιαστικά ζήτησε το λόγο και επί της ουσίας απολογήθηκε στους ίδιους του εγκληματίες της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι παραμένει πιστή στην αθωωτική πρότασή για τα στελέχη της ναζιστικής οργάνωσης.

Όπως συγκεκριμένα είπε: «Στη χτεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους της υπεράσπισης για την απόρριψη των ελαφρυντικών παρ' ότι είχα προτείνει απαλλακτική πρόταση. Άφησαν αιχμές για λιγοψυχία και αλλαγή πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, θέλω να πω ότι παραμένω πιστή στην πρότασή μου, στην οποία προέβην κατά συνείδηση και σύμφωνα με το γνώμονα του δικαίου και θέλω να τονίσω ότι ο Εισαγγελέας οφείλει να λαμβάνει υπόψη την απόφαση, να την υιοθετεί, να τη σέβεται χωρίς το προσωπικό στοιχείο. Τούτα δε ήταν από τα πρώτα που διδάχτηκα από τους καθηγητές μου στη Νομική Κομοτηνής. Σε κάθε περίπτωση η κρίση περί αναγνώρισης ελαφρυντικών εναπόκειται στο δικαστήριο». 

Να σημειωθεί ότι αμέσως μετά την τοποθέτηση της εισαγγελέως, ζήτησε το λόγο για να απαντήσει ο συνήγορος υπεράσπισης και αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας. Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

 

Πρόεδρος: Δεν κάνουμε διάλογο τώρα

Τάκης Μιχαλόλιας : Έχουμε υποστεί τόσα καθημερινά, επιτρέψτε μου να 'χουμε την ελευθερία του λόγου! Η αναγνώριση ελαφρυντικών δεν έχει σχέση με τη βαρύτητα της πράξης. Αυτό είναι νομικά άτοπο.

Στη συνέχεια ο λόγος δόθηκε στον συνήγορο κ.Γεωργόπουλο για να αιτηθεί ελαφρυντικά για τους καταδικασθέντες για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση Σιατούνη και Στράτο.

Γεωργόπουλος: Θα ήθελα να διευκρινίσω ότι εγώ δεν επιτέθηκα ποτέ στην εισαγγελέα. 

Τάκης Μιχαλόλιας: Δεν απολογούμεθα κύριε συνάδελφε. 

Οργισμένο ήταν το σχόλιο Θανάσης Καμπαγιάννης, συνηγόρου πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής:

«Η ιστορία θα το γράψει: η εισαγγελική αρχή στη δίκη της Χρυσής Αυγής συνδέθηκε, μέχρι τέλους, με την μαυρίλα της ναζιστικής εγκληματικής βίας. Πρόκειται για στίγμα που εγγράφεται ανεξίτηλα στον πυρήνα του κράτους και θα το ακολουθεί για πάντα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL