Live τώρα    
Κατάθεση μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: / Κατάθεση μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Τριακόσια χιλιάρικα για να "καθαρίσουν" τη Ζώνη από τους κομμουνιστές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάθεση μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: / Κατάθεση μάρτυρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Τριακόσια χιλιάρικα για να "καθαρίσουν" τη Ζώνη από τους κομμουνιστές

"Εργαλείο" στα χέρια της εργοδοσίας για να "καθαρίσει" την Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος από τους κομμουνιστές και τους συνδικαλιστές ήταν η Χρυσή Αυγή γιατί "είχε τον μηχανισμό, τα τάγματα εφόδου". Αυτό κατέθεσε χθες στο δικαστήριο ο μάρτυρας Μύρων Σημαντήρης, μέλος της διοίκησης του Συνδικάτου Μετάλλου και εκπρόσωπος των εργαζομένων στην Επιτροπή Υγιεινής και Ασφάλειας στη Ζώνη.

Ο μάρτυρας μίλησε για τη στοχοποίηση των συνδικαλιστών έναν χρόνο πριν από την άγρια επίθεση στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ, τον Σεπτέμβριο του 2013, και αναφέρθηκε στη συνάντηση σε "σκυλάδικο" της λεωφόρου Συγγρού ανάμεσα στην ηγεσία της Χρυσής Αυγής με την Ένωση Εργοδοτών της Ζώνης αμέσως μετά τις δεύτερες εκλογές του 2012. Όπως είπε ο μάρτυρας, τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν και τα μέλη της διοίκησης της Ένωσης Μεταξάς, Πυρινής και Μεταξόπουλος, όπως και ο πρόεδρος Αθανασόπουλος, επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρόεδρος αργότερα, την οποία ωστόσο ενέταξε στο πλαίσιο των "εθιμοτυπικών" επισκέψεων ανάμεσα στην Ένωση και τα πολιτικά κόμματα.

"Οι εργοδότες είδαν τη Χρυσή Αυγή ως μάννα εξ ουρανού, καθώς είχε τον μηχανισμό να 'καθαρίσει' τη Ζώνη, είχε τα τάγματα εφόδου. Ήταν έτοιμη γι' αυτή τη δουλειά, όπως αποδείχτηκε και με την ενέδρα έναν χρόνο αργότερα" είπε ο Μ. Σημαντήρης και πρόσθεσε ότι: "μας είπε ο πρόεδρος (σ.σ.: Σωτήρης Πουλικόγιαννης) ότι δόθηκε ποσό 300.000 ευρώ περίπου για να μας καθαρίσουν"...

Νωρίτερα, είχε καταθέσει ο αστυνομικός Δ. Τσαρουχάς, που συμμετείχε στην έρευνα στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα την επομένη της επίθεσης στο ΠΑΜΕ, ο οποίος ήταν αποκαλυπτικός για τη στάση του βουλευτή Γιάννη Λαγού.

Όπως είπε, ο χρυσαυγίτης βουλευτής ήταν έξαλλος, έβριζε, έσπρωχνε και απαιτούσε να αποχωρήσουν η αστυνομία και η εισαγγελέας που παρίστατο χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. Σύμφωνα με τον μάρτυρα μάλιστα, η αστυνομία φοβήθηκε μην εκτραχυνθεί περαιτέρω η κατάσταση.

Ο διάλογος ανάμεσα στον συνήγορο πολιτικής αγωγής Θ. Καμαγιάννη και τον μάρτυρα είναι αποκαλυπτικός:

Συνήγορος: Γιατί είναι διαφορετική η ποινική αντιμετώπιση του βουλευτή από τον λαό;

Μάρτυρας: Γιατί είναι βουλευτής, πρέπει να πάρω εντολή. Δεν έκανε κάτι, έβριζε.

Συνήγορος (διαβάζοντας τις ύβρεις): "Γαμώ την Παναγία μου". Το είπε;

Μάρτυρας: Μάλλον το είπε, πάνε και τρία χρόνια.

Συνήγορος: Τα άτομα της κρατικής ασφάλειας ήταν εντεταλμένα; Τα ΜΑΤ ήταν για τη φύλαξη;

Μάρτυρας: Έκαναν την προανάκριση, για να κάνουν την έρευνα.

Συνήγορος: Η εικόνα των 50 αστυνομικών απέτρεψε τον κατηγορούμενο Λαγό, βουλευτή, από το να κάνει αυτά που έκανε;

Μάρτυρας: Μάλλον όχι, αφού το έκανε...

Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί ο σχολιασμός των συνηγόρων για την υπόθεση της επίθεσης στο ΠΑΜΕ και να ξεκινήσει το τέταρτο και πλέον κρίσιμο σκέλος της δίκης, αυτό για την εγκληματική οργάνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0