Live τώρα    
Επιπλέον στοιχεία για τον Λ. Μπόμπολα ζητάει η Κύπρος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιπλέον στοιχεία για τον Λ. Μπόμπολα ζητάει η Κύπρος

Περαιτέρω στοιχεία από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ζητούν οι ελληνικές αρχές προκειμένου να αποφασίσουν αν θα εκδώσουν τον καταζητούμενο στην Κύπρο Λεωνίδα Μπόμπολα, επικεφαλής του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για το σκάνδαλο με τον ΧΥΤΑ Πάφου. Χθες συζητήθηκε το αίτημα έκδοσης στο Συμβούλιο Εφετών, το οποίο ωστόσο ανέβαλε για τις 6 Μαΐου, μέχρι να σταλούν τα επιπλέον στοιχεία.

Στον Λ. Μπόμπολα οι κυπριακές αρχές έχουν απαγγείλει κατηγορίες για απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσία για καταδολίευση, κ.ά. Τα αδικήματα σχετίζονται με καταγγελίες ότι η εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ, συμφερόντων του Λ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών. Σύμφωνα μάλιστα με τις καταθέσεις τριών πρώην συνεργατών του, ο επικεφαλής του ομίλου γνώριζε για τις δωροδοκίες και τις υπερτιμολογήσεις στο έργο. Τα αδικήματα που του αποδίδονται επισύρουν συνολική ποινή κάθειρξης που ξεπερνά τα 50 χρόνια.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δικαστικού συμβουλίου, ο Λ. Μπόμπολας αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται και επανέλαβε το αίτημά του να κριθεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Είπε μάλιστα προς τους δικαστές ότι "Οι διευθυντές των εταιρειών που εντάσσονται στον όμιλο έχουν αυτοτέλεια. Δεν θα μπορούσα εγώ σε 55 εταιρείες να δίνω εντολή για πληρωμές της τάξεως των 10.000 ευρώ. Αν γίνανε αυτά, τα έκαναν μόνοι τους. Δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη". Την παραπομπή του Φ. Μπόμπολα στα ελληνικά δικαστήρια ζήτησαν και οι συνήγοροί του, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν δικαιοδοσία τα κυπριακά δικαστήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0