Live τώρα    
Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: / Π.Κουρουμπλής: "Δεν δεχόμαστε να φύγουν τα φάρμακα από τον ΦΠΑ 6,5%"!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗΣ: / Π.Κουρουμπλής: "Δεν δεχόμαστε να φύγουν τα φάρμακα από τον ΦΠΑ 6,5%"!

"Δεν πρόκειται να δεχθούμε την πρόταση των δανειστών για αύξηση του συντελεστή ΦΠΑ για τα φάρμακα. Δεν δεχόμαστε ούτε θα δεχθούμε να φύγουν τα φάρμακα από τον συντελεστή ΦΠΑ 6,5%".

Αυτό τόνισε χαρακτηριστικά χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος έκανε επίσης λόγο για όψιμες πιέσεις των δανειστών ακόμη και σε σχέση με τη νέα φαρμακευτική πολιτική την οποία προχωρά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά χωρίς ο ίδιος να δώσει συγκεκριμένες διευκρινίσεις για το περιεχόμενο των πιέσεων, πλην της ισχυρής έκπληξής του για το γεγονός ότι οι δανειστές επιμένουν να θέτουν ζήτημα απελευθέρωσης της αγοράς των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφουμένων (και μη αποζημιουμένων από τα ασφαλιστικά ταμεία) φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ).

Κατά τα λοιπά, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι προχωρά το διττό σύστημα τιμολόγησης - ασφαλιστικής αποζημίωσης των φαρμακευτικών σκευασμάτων, με την τιμολόγηση να λαμβάνει χώρα μία φορά τον χρόνο από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) και την επιτροπή τιμών φαρμάκων του υπουργείου Υγείας και την ασφαλιστική αποζημίωση των σκευασμάτων να προσδιορίζεται από την επιτροπή διαπραγμάτευσης του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), η οποία θα οριστεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ακόμη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου την αντικατάσταση των οκτώ τύπων rebate για τη φαρμακοβιομηχανία με ένα και μοναδικό rebate ογκου, από το οποίο εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν κατά το 2015 επιπλέον 139 εκατ. ευρώ για τον ΕΟΠΥΥ, ενώ ξεκαθάρισε επίσης ότι θα θεσπιστούν κλειστοί προϋπολογισμοί για τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), με ιδιαίτερη προτεραιότητα για τα νέα, καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα τα οποία εκριζώνουν σε χρονικό διάστημα τριών μηνών τον ιό της ηπατίτιδας C.

Τέλος, βολές κατά των ανακοινώσεων Κουρουμπλή εξαπολύει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ).

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0