Live τώρα    
Απορρίφθηκε η αίτηση της Βίκυς Σταμάτη / Αποφυλάκιση Σαχπατζίδη και Μιχαηλίδη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απορρίφθηκε η αίτηση της Βίκυς Σταμάτη / Αποφυλάκιση Σαχπατζίδη και Μιχαηλίδη

Η αποφυλάκιση υπό όρους του καταδικασθέντος πρωτόδικα σε κάθειρξη 13 ετών Γ. Σαχπατζίδη -την ίδια ώρα που το  Πενταμελές Εφετείο Αναστολών ανάβει το πράσινο φως για την αποφυλάκιση του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντ. Μιχαηλίδη- "χρωμάτισε" τη χθεσινή δίκη του Ά. Τσοχατζόπουλου, ο οποίος διαπληκτίστηκε με την πολιτική αγωγή αλλά και με τον εξάδελφό του Ν. Ζήγρα, που τον κάλεσε να ομολογήσει "για να τελειώνουμε". "Είσαι άρρωστος" του απάντησε ο πρώην υπουργός Άμυνας.

Στη μέση, η Βίκυ Σταμάτη που άκουσε να της αρνούνται την αίτηση αποφυλάκισης λόγω της απόπειρας δραπέτευσής της από το Δρομοκαΐτειο.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκανε δεκτή κατά πλειοψηφία, για λόγους υγείας, την αίτηση αποφυλάκισης του Γ. Σαχπατζίδη με την επιβολή εγγύησης 50.000 ευρώ και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Ο Ντ. Μιχαηλίδης καλείται να καταβάλει εγγύηση ύψους 700.000 ευρώ προκειμένου να βγει από τη φυλακή. Ο πρώην υπουργός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 15 ετών για τις μίζες από την αγορά των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR M1 επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου.

Παραγιουδάκης: Δεν είχα ακούσει τίποτε

Από την πλευρά του ο πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μανούσος Παραγιουδάκης, στρατηγός ε.α., υποστήριξε ότι "έως το επίπεδο των αρχηγών δεν ήταν δυνατή η δωροδοκία, από εκεί και πάνω δεν γνωρίζω", για να συμπληρώσει πως, αν είχε ακούσει κάτι για τον πολιτικό του προϊστάμενο, "που δεν άκουσα, θα τον πλησιάζα και θα του το έλεγα ευθαρσώς".

Ένταση σημειώθηκε με αφορμή τη σύμβαση για τα υποβρύχια που ο κ. Παραγιουδάκης χαρακτήρισε "εκ των καλυτέρων υποβρυχίων. Ο τύπος αυτός ήταν ο καλύτερος. Δεν είχα λόγο στην επιλογή, η απόφαση αυτή άνηκε στον υπουργό" υποστήριξε.

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής, που εκπροσωπούν το Δημόσιο, παρενέβησαν υποστηρίζοντας ότι οι συμβάσεις Τσοχατζόπουλου έφεραν το αποτέλεσμα της μη παραλαβής των υποβρυχίων. "Είστε συκοφάντες, ψεύτες, άσχετοι, είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είναι προσβολή, δεν έχετε το δικαίωμα, είναι ύβρεις αυτά που λέτε, είναι συκοφαντίες και λάσπη" πετάχτηκε ο Ά. Τσοχατζόπουλος, για να του απαντήσουν οι συνήγοροι: "Σιγά μην είναι συκοφαντία και λάσπη η αλήθεια".

"Πρακτοράκι, πράκτορες. Αυτά είναι χυδαίες και απαράδεκτες ύβρεις" εξεμάνη ο πρ. υπουργός, που, όταν άκουσε τους δικηγόρους να του λένε "έχουμε φάει τη ζωή μας με αυτές τις συμβάσεις", απείλησε με αγωγές. "Οι συμβάσεις ήταν άψογες, οι καλύτερες" συμπλήρωσε, με τον Ν. Ζήγρα να του απευθύνει τον λόγο: "Ομολόγησε να τελειώνουμε"...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0