Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.4°C
4 BF 85%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.4°C13.3°C
3 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.2°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
0 BF 93%
Το ΕΣΡ θα ελέγχει και το internet
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ΕΣΡ θα ελέγχει και το internet

Εποπτεία και έλεγχο και για τις ηλεκτρονικές ιστοσελίδες θα ασκεί εφεξής το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με Οδηγία της Ε.Ε., η οποία έχει ενσωματωθεί στο εσωτερικό δίκαιο ήδη από το 2010 (Π.Δ. 109).

Στο πλαίσιο της ευθύνης αυτής, το ΕΣΡ με ανακοίνωσή του ζητά από όσες επιχειρήσεις παρέχουν οπτικοακουστικές «κατά παραγγελία» (on demand) μη γραμμικές υπηρεσίες στην Ελλάδα (αλλά και συναφείς υπηρεσίες, όπως IPTV, NVOD, Web TV κ.λπ.) να υποβάλλουν στοιχεία που σχετίζονται με την εταιρική τους ταυτότητα και τις παρεχόμενες από αυτούς υπηρεσίες. Στόχος του ΕΣΡ είναι η καλύτερη κατανόηση από την Αρχή της συνεχώς μεταβαλλόμενης αγοράς οπτικοακουστικών υπηρεσιών, αλλά και η άσκηση των αρμοδιοτήτων της (βάσει του Π.Δ. 109/2010), μεταξύ των οποίων είναι και η υποχρέωση ενημέρωσης των αρμόδιων ευρωπαϊκών αρχών.

Όπως υπογραμμίστηκε χθες, κατά την ενημέρωση των συντακτών από την αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Λίνα Αλεξίου, οι χώρες - μέλη παρέχουν στοιχεία στις ευρωπαϊκές αρχές, προκειμένου να ενταχθούν οι πάροχοι υπηρεσιών στο πεδίο της Οδηγίας, καθώς αναμένεται να τροποποιηθεί, όσο συγκλίνουν οι οπτικοακουστικές υπηρεσίες με τις τηλεπικοινωνίες. Στην ίδια κατεύθυνση αναμένεται να τροποποιηθούν και άλλες Οδηγίες που σχετίζονται με την «ουδετερότητα» των δικτύων, το ηλεκτρονικό εμπόριο κ.ά.

Α.Γ.Ν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL