Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Ο αγαπημένος κανόνας της τρόικας για να μένουν ψηλά οι τιμές / Ορατές στην Ελλάδα οι χαμηλότερες τιμές από τις... πιο ακριβές χώρες!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο αγαπημένος κανόνας της τρόικας για να μένουν ψηλά οι τιμές / Ορατές στην Ελλάδα οι χαμηλότερες τιμές από τις... πιο ακριβές χώρες!

Εάν σας φαίνεται περίεργο το σύστημα της άμεσης διαπραγμάτευσης των ασφαλιστικών τιμών αποζημίωσης των φαρμακευτικών σκευασμάτων μεταξύ ΕΟΠΥΥ - φαρμακευτικών εταιρειών, είναι σίγουρο ότι δεν γνωρίζετε το γεγονός ότι το σύστημα της τιμολόγησης βάσει του κανόνα του "μέσου όρου των τριών (γνωστών...) πιο χαμηλών τιμών της Ε.Ε.", το οποίο εφαρμόζει σήμερα και η χώρα μας, είναι, πράγματι, προσχηματικό και παραπλανητικό, προκειμένου οι τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων να διατηρούνται σταθερά στα ύψη στην Ελλάδα!

Γνωρίζετε, άραγε, ότι οι πραγματικά φθηνότερες χώρες της Ε.Ε. στις τιμές των φαρμάκων έχουν "κλειδωμένες" και μη ορατές τις ασφαλιστικές τους τιμές, δηλαδή τις τιμές στις οποίες τα ασφαλιστικά τους συστήματα αποζημιώνουν τα φαρμακευτικά σκευάσματα, και, έτσι, οι μόνες διαθέσιμες και ορατές για την Ελλάδα τιμές είναι οι χαμηλότερες από τις... πιο ακριβές χώρες;

Γνωρίζετε, για παράδειγμα, ότι η ίδια η Γερμανία έχει "κλειδωμένες" και μη ορατές τις ασφαλιστικές της τιμές;

Γνωρίζετε ότι η Σουηδία, η οποία διατηρεί ίσως μακράν τις χαμηλότερες τιμές στα γενόσημα (αντίγραφα) φαρμακευτικά σκευάσματα, δεν συμμετέχει και δεν δίνει τιμές στο σύστημα του "μέσου όρου των τριών (γνωστών...) πιο χαμηλών τιμών της Ε.Ε.", ένα σύστημα το οποίο, φευ, αγαπάει πολύ και η ίδια η τρόικα;

Β.Β.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL