Live τώρα    
ΕΣΗΕΑ: / ΕΣΗΕΑ: Η αστυνομία καλύπτει τις ευθύνες της για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΕΣΗΕΑ: / ΕΣΗΕΑ: Η αστυνομία καλύπτει τις ευθύνες της για τις επιθέσεις σε δημοσιογράφους

Σταθερά «παράπλευρες απώλειες» στις επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών συνεχίζουν να αποτελούν οι δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, παρά μάλιστα τη διεθνή κατακραυγή.

Τελευταία θύματα της άγριας επίθεσης τη Δευτέρα στα Εξάρχεια ο δημοσιογράφος Αντώνης Ντινιακός και η φωτορεπόρτερ Αλεξία Τσαγκάρη, εργαζόμενοι στο ιντερνετικό περιοδικό Vice, και η Ειρήνη Ανδρουλάκη, δημοσιογράφος του Mega, η οποία δέχθηκε στα πόδια χειροβομβίδα κρότου - λάμψης.

Η ΕΣΗΕΑ και η ΠΟΕΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών) ζητούν από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και την ηγεσία της ΕΛΑΣ «να πράξουν κάτι πρακτικότερο από το να καλύπτουν τις ευθύνες τους πίσω από ατέρμονες και πάντα αναποτελεσματικές ΕΔΕ».

Ωστόσο, οι δύο Ενώσεις στρέφονται και εναντίον των δημοσιογράφων για τον τρόπο κάλυψης των γεγονότων. Όπως υπογραμμίζουν, ορισμένα ΜΜΕ για άλλη μια φορά «αρκέστηκαν αποκλειστικά στις ανακοινώσεις του γραφείου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., αναπαράγοντας τη στρεβλή εικόνα ότι δήθεν οι αστυνομικές δυνάμεις προκλήθηκαν από τους 'νεαρούς διαδηλωτές' και αναγκάστηκαν να απαντήσουν με ρίψη χημικών και χρήση... λελογισμένης βίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0