Δεκάδες ακτιβιστές της Greenpeace εισήλθαν το πρωί της Τρίτης στις εγκαταστάσεις του πυρηνικού σταθμού του Φεσενχάιμ στην ανατολική Γαλλία για να καταγγείλουν την έλλειψη ασφάλειας γύρω από τους αντιδραστήρες του.
Σύμφωνα με τη Greenpeace και το υπουργείο Εσωτερικών, συνολικά 56 ακτιβιστές μετείχαν στην επιχείρηση της οικολογικής οργάνωσης με στόχο να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για "την απειλή που θέτουν οι γερασμένοι πυρηνικοί σταθμοί στην Ευρώπη". Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε ότι 34 μέλη της οργάνωσης κατάφεραν να εισέλθουν στην προστατευόμενη ζώνη και συνελήφθησαν χωρίς κάποια στιγμή να απειληθεί "η ακεραιότητα του σταθμού".
Με ανακοίνωσή του, το κόμμα Ευρώπη - Οικολογία - Οι Πράσινοι, που έχει δύο υπουργούς στην κυβέρνηση του Ζαν-Μαρκ Ερό, "συνεχάρη" την Greenpeace για την ενέργειά της εκτιμώντας ότι "αναδεικνύει την τρωτότητα των πυρηνικών εγκαταστάσεων" της Γαλλίας.