Με σημαίες και πλακάτ στα χέρια, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ την Κυριακή, τη μέρα της συνόδου των Ευρωπαίων ηγετών στο Λονδίνο, η οποία φιλοξενείται από τον Βρετανό πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ.
Η σύνοδος, που εστιάζει στην ευρωπαϊκή ασφάλεια και την Ουκρανία, λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο αυξημένης αβεβαιότητας για το μέλλον του πολέμου και τις δυτικές εγγυήσεις προς το Κίεβο.
Political leaders embraced the Ukrainian president as they gathered in Lancaster House for a group photo, before discussing Europe's defence and security.https://t.co/xItZsH813I pic.twitter.com/sNC4pZSvdE
— Sky News (@SkyNews) March 2, 2025
Οι διαδηλωτές, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν ουκρανικές σημαίες και πανό με συνθήματα υπέρ του Κιέβου, εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις προοπτικές μιας ειρηνικής λύσης, καθώς και για την ανάγκη συνεχούς στρατιωτικής και οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία.
Η παρουσία τους υπογράμμισε το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για τις αποφάσεις που θα ληφθούν στη σύνοδο, ενώ η βρετανική κυβέρνηση επανέλαβε τη δέσμευσή της να συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία.
🙏 A rally in support of Ukraine is taking place near Lancaster House in London, where the European leaders’ summit on Ukraine is set to be held – Suspilne pic.twitter.com/hpFwujQDtt
— Ukrainska Pravda in English (@pravda_eng) March 2, 2025
Η σύνοδος στο Λάνκαστερ Χάουζ αναμένεται να καταλήξει σε ανακοινώσεις που θα διαμορφώσουν τις επόμενες κινήσεις των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σχετικά με το ουκρανικό ζήτημα, με το βλέμμα στραμμένο και στις μελλοντικές αποφάσεις της Ουάσινγκτον.
People sing outside Lancaster House on The Mall during a protest, on the day of a European leaders' summit hosted by British Prime Minister Keir Starmer to discuss European security and Ukraine, in London, Britain, March 2, 2025. REUTERS/Kevin Coombs pic.twitter.com/2aefiGUHjM
— Kevin Coombs (@coombskj) March 2, 2025