Πυρά ενόπλου δέχτηκαν πέντε άτομα σε σχολείο της Σουηδίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Συγκεκριμένα, πέντε άτομα πυροβολήθηκαν σε επίθεση σε σχολείο στην πόλη Όρεμρο, περίπου 200 χλμ. δυτικά της Στοκχόλμης.
Σύμφωνα με το Reuters, το σχολείο Risbergska, όπου σημειώθηκε η αιματηρή επίθεση, αφορά στην επιμόρφωση ενηλίκων.
Την ίδια στιγμή το ίδιο πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία αναφέρει ότι «πέντε άτομα έχουν επιβεβαιωθεί ότι πυροβολήθηκαν», ωστόσο επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο αναφέρει ότι «έχουμε δεχθεί τέσσερις ασθενείς, αλλά δεν μπορούμε να πούμε τίποτα για την κατάσταση τους. Εισήχθησαν στα επείγοντα στο πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Όρεμπρο».

Η αστυνομία από την πλευρά της σε ανακοίνωσή της, τονίζει δεν έχει τραυματιστεί κάποιος αστυνομικός και ότι αντιμετωπίζει την υπόθεση ως απόπειρα δολοφονίας.

«Οι πληροφορίες για τη βίαιη επίθεση στο Όρεμπρο είναι εξαιρετικά σοβαρές», δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Δικαιοσύνης Γκούναρ Στρόμερ. «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε στενή επαφή με την αστυνομία και παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις».

Ασθενοφόρα, υπηρεσίες διάσωσης και αστυνομία βρίσκονται στο σημείο, δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών υπηρεσιών διάσωσης.