Live τώρα    
35°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
35 °C
33.3°C36.5°C
3 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
35 °C
34.2°C36.6°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
35 °C
33.0°C34.9°C
2 BF 46%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
32 °C
32.5°C32.7°C
3 BF 38%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
37 °C
36.9°C36.9°C
3 BF 22%
Ντόναλντ Τραμπ / Κυνική δήλωση - «Η Γάζα θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη από το Μονακό»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ντόναλντ Τραμπ / Κυνική δήλωση - «Η Γάζα θα μπορούσε να είναι ακόμη καλύτερη από το Μονακό»

ΤΡΑΜΠ
WILL OLIVER/EPA

Σε άλλη μία κυνική δήλωση προχώρησε σήμερα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σύμφωνα με τον Τράμπ η Λωρίδα της Γάζας, η οποία βομβαρδίζεται εδώ και έναν χρόνο από τον ισραηλινό στρατό, έχει τις δυνατότητες να γίνει «ακόμα καλύτερη από το Μονακό» όταν ανοικοδομηθεί.

«Αυτό θα μπορούσε να είναι το ωραιότερο μέρος, με τις καιρικές συνθήκες που έχει, το νερό, τα πάντα, το κλίμα θα μπορούσε να είναι υπέροχο», δήλωσε ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για τον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε κατά την πρώτη επέτειο της 7ης Οκτωβρίου.

«Θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι ακόμα καλύτερο από το Μονακό», ένα πλούσιο πριγκιπάτο στην Κυανή Ακτή, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, χωρίς να κάνει λόγο για την ανθρωπιστική κρίση στον θύλακα ή για τον απολογισμό των θυμάτων μεταξύ των Παλαιστινίων αμάχων. «Θα μπορούσε να είναι το καλύτερο πράγμα στη Μέση Ανατολή», τόνισε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε εμφανιστεί ως ο απόλυτος υπερασπιστής του Ισραήλ όταν ξέσπασε ο πόλεμος με τη Χαμάς. Τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, δήλωσε ότι «δεν είναι ακριβώς βέβαιος ότι του αρέσει ο τρόπος» με τον οποίο το Ισραήλ διεξάγει την επίθεσή του.

Αναφερόμενος στα «βίντεο με κτίρια που καταρρέουν», ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε συγκεκριμένα ότι το Ισραήλ «χάνει τελείως τον πόλεμο της επικοινωνίας».

Πάνω από 400.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τον Λίβανο προς τη Συρία

Περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τον Λίβανο προς τη Συρία το διάστημα μεταξύ 23ης Σεπτεμβρίου, την ημέρα κατά την οποία το Ισραήλ και η λιβανική Χεζμπολάχ εισήλθαν σε ανοικτό πόλεμο, και 5ης Οκτωβρίου, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του Λιβάνου.

Οι λιβανέζικες αρχές διευκρινίζουν πως πρόκειται για «300.774 Σύρους και 102.283 Λιβανέζους», την ώρα που η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ αναφέρει πως Παλαιστίνιοι, Σουδανέζοι, πρόσφυγες και υπήκοοι άλλων χωρών διέσχισαν επίσης τα σύνορα για να ξεφύγουν από τους ισραηλινούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, που διεξάγονται καθημερινά στο νότιο, το ανατολικό τμήμα της χώρας και τα νότια προάστια της Βηρυτού.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ