Live τώρα    
Μπομπ Μενέντεζ / Οι πρώτες δηλώσεις του γερουσιαστή - «Προσπαθούν να σκάψουν τον πολιτικό μου τάφο»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μπομπ Μενέντεζ / Οι πρώτες δηλώσεις του γερουσιαστή - «Προσπαθούν να σκάψουν τον πολιτικό μου τάφο»

Μενέντεζ Μπομπ
ΕΡΑ/MICHAEL REYNOLDS

«Αντεπιτίθεται» ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Μπομπ Μενέντεζ που αντιμετωπίζει τη μομφή της διαφθοράς μαζί με τη γυναίκα του, Ναντίν Αρσλάνιαν Μενέντεζ, οι οποίοι παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της δωροδοκίας, της διαφθοράς και της συνωμοσίας για διάπραξη απάτης και εκβίασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Για χρόνια, παρασκηνιακές δυνάμεις προσπάθησαν επανειλημμένα να φιμώσουν τη φωνή μου και να σκάψουν τον πολιτικό μου τάφο», αναφέρει σε δήλωσή του εν μέσω εξελίξεων ο Μπομπ Μενέντεζ. «Από τότε που διέρρευσε αυτή η έρευνα πριν από σχεδόν ένα χρόνο, υπήρξε ενεργή εκστρατεία λάσπης από ανώνυμες πηγές και υπονοούμενα με σκοπό να δημιουργηθούν εντυπώσεις για ατασθαλίες, εκεί που δεν υπάρχουν», συνεχίζει ο ίδιος.

Μενέντεζ διαφθορά
EPA/US ATTORNEY'S OFFICE HANDOUT

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες σε βάρους του ίδιου και της συζύγου τους, ο γερουσιαστής των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη κατηγορεί τους εισαγγελείς για «προφανείς υπερβολές», προσθέτοντας ότι «έχουν διαστρεβλώσει το κανονικό έργο ενός γραφείου Κογκρέσου. Συν τοις άλλοις, δεν αρκούνται στην προβολή ψευδών ισχυρισμών εναντίον μου, αλλά επιτίθενται και στη σύζυγό μου για τις μακροχρόνιες φιλίες που είχε πριν καν γνωριστούμε».

«Όσοι βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία απλά δεν μπορούν να δεχτούν πως ένας Λατινοαμερικάνος πρώτης γενιάς από ταπεινή καταγωγή θα μπορούσε να γίνει γερουσιαστής των ΗΠΑ και να υπηρετήσει τη χώρα με τιμή και διάκριση.  Ακόμη χειρότερα, με βλέπουν ως εμπόδιο στην επίτευξη των ευρύτερων πολιτικών τους στόχων», σημειώνει ο Μπομπ Μενέντεζ.

Μενέντεζ διαφθορά
EPA/US ATTORNEY'S OFFICE HANDOUT

Ο Μενέντεζ επεσήμανε το έργο του για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων του προς το πρόσωπό του και δήλωσε, ότι παραμένει «επικεντρωμένος στη συνέχιση αυτού του σημαντικού έργου» και ότι «δεν θα αποσπαστεί η προσοχή λόγω αβάσιμων ισχυρισμών».

Κατέληξε υποστηρίζοντας ότι «τα γεγονότα δεν είναι όπως παρουσιάζονται» και κάλεσε τον κόσμο να επιφυλαχθεί για την κρίση του, λέγοντας ότι είναι «πεπεισμένος ότι αυτό το θέμα θα επιλυθεί με επιτυχία όταν παρουσιαστούν όλα τα γεγονότα».

Μενέντεζ αυτοκίνητο διαφθορά
EPA/US ATTORNEY'S OFFICE HANDOUT

Σε έρευνα στο σπίτι του ζεύγους βρέθηκαν 100.000 δολάρια σε ράβδους χρυσού και 480.000 δολάρια σε μετρητά, ένα πολυτελές αυτοκίνητο και χρήματα για την αποπληρωμή στεγαστικού δανείου από τρεις επιχειρηματίες του Νιου Τζέρσεϊ, με αντάλλαγμα εξυπηρετήσεις που είχαν στόχο τον πλουτισμό τους και κατηγορούνται επίσης.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη φορά μέσα σε μια δεκαετία όπου ο Μενέντεζ έρχεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για διαφθορά. 

Οι κανόνες του Δημοκρατικού Συνεδρίου της Γερουσίας θα αναγκάσουν τον Μενέντεζ να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων, αλλά μπορεί ακόμα να υπηρετήσει στην επιτροπή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL